Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Functia face omul.

Se spune ca Omul sfinteste locul. In mod normal si logic asa ar trebui sa se intample. Fiecare individ isi lasa amprenta asupra locului in care ajunge si locul respectiv se schimba dupa aceea. Doar ca nu in totdeauna in bine. Omul nu doar sfinteste locul, uneori il mai si spurca. Cred ca putem fi cu totii de acord cu asta. Si cand spun loc, nu ma refer neaparat la un loc fizic, ci la orice situatie sau pozitie in care se poate gasi omul la un moment dat. Fie ca discutam despre un loc de munca, un apartament, o petrecere sau orice altceva. 

In opozitie cu aceasta idee insa, apare si concluzia din titlul. Functia Face Omul. Orice individ ajuns intr-o anumita pozitie se schimba, din pacate, conform atributelor care vin odata cu functia. Cel mai adesea consecinta majora a acestei schimbari este abuzul de putere. Nu discutam numai despre oameni cu functii inalte, gen parlamentari, ministri, directori de institutii sau de pe pozitii similare. Discutam despre orice individ care primeste o functie. Puterea este cel mai puternic drog de care nu cred ca se poate lasa vreodata cineva. 

Sa ne fereasca Dumnezeu insa de situatia in care cele doua principii se combina. Pentru ca omul poate sa sfinteasca functia dar poate s-o si spurce. Si Uite Asa Ajungem la situatia in care prostul primeste o functie. Cand prostul prinde putere incepe sa se simta important. Importanta il face sa fie mandru, fudul. Si uite asa ajungem la alt dicton binecunoscut: prostul pana nu-i fudul, nu-i prost destul. E un cerc vicios daca vreti. Dar uite asa se explica totul. Orice om isi doreste sa fie apreciat si sa i se recunosca meritele. Chiar daca acestea sunt false, inchipuite. 

Le spun adesea studentilor mei sa nu-i mai care in spate pe lenesi sau prosti. Nu faci fata, ramai in urma. E legea firii. Pentru ca apoi, carandu-i in spate si ajutandu-i sa termine o facultate, acestia isi vor aroga merite care nu le apartin, le va creste stima de sine si vor prinde incredere. Pana vor ajunge sa ocupe functii care presupun si putere nu va mai fi mult. Odata ajunsi acolo, nu vor ezita sa abuzeze de aceasta putere pentru a obtine si mai multa. Pentru ca asa functioneaza drogurile, remember? Si pentru ca prostul are mereu mintea odihnita, devine foarte creativ in a-si urmari interesul personal. Astfel revenim inca o data la cercul nostru vicios. Pentru ca interesul personal al multora este sa nu faca nimic, sa nu fie deranjati. Dar despre asta in articolul urmator  … Va urma!

The post Functia face omul. appeared first on Marketing in cuvinte si imagini.This post first appeared on Marketing In Cuvinte Si Imagini - Blogul Lui Adrian Monoranu, please read the originial post: here

Share the post

Functia face omul.

×

Subscribe to Marketing In Cuvinte Si Imagini - Blogul Lui Adrian Monoranu

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×