Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Conspirația primului brutar al țării împotriva pâinii proaspete demascată! Jurnaliști făcuți să plece! CNA intervine iar! Detalii ciudate despre Asociația Prețuieste Calitatea! Probleme de integritate academică la profesorii universitari implicați

Tot mai multe instituții ale statului încep să ia atitudine cu privire la materialul promovat pe internet și la televiziuni în care pâinea proaspătă este corelată cu 500 de cazuri noi pe zi de îmbolnăvire cu noul coronavirus. A reacționat ANSVSA și ANPC, iar astăzi a fost rândul DSU care nu s-a sfiit să catalogheze materialul respectiv drept fake news. La ceas de seară CNA a interzis în unanimitate spotul TV.

Presa independentă a început să găsească dovezi ale implicării Vel Pitar

Pe de alta parte, presa independentă a început să găsească dovezi ale legăturilor bolnăvicioase dintre Asociația Prețuiește Calitatea și Vel Pitar. Vel Pitar a fost unul dintre campionii reclamelor interzise anul acesta de către CNA pe motivul că invocă pandemia și contaminarea cu viruși a pâinii pentru a-și promova pâinea ambalată (uneori, în mod complet nejustificat de 3 – 4 ori mai scumpă decât pâinea proaspătă). Vel Pitar are mână proastă la reclame, deoarece, așa cum am arătat, inclusiv reclama la Chef Gurmand 7 semințe are la bază un scenariu în care câștigătoarea unui concurs de făcut pâine este selectată pe criterii erotice și subiective. În contextul protestelor internaționale care au însoțit mișcarile Me Too și Black Lives Matters nu cred că cei care au realizat și apoi selectat reclama au fost foarte inspirați. Dar, deh, e greu să te dezobișnuiești de vechile metehne din grup.

Vel Pitar a pus presiune pe jurnaliștii de la publicațiile deținute de Broadhurst pentru a promova beneficiile pâinii ambalate

Mai multe jurnale și site-uri de știri au promovat intens acțiunile Asociației Prețuiește Calitatea și beneficiile pâinii ambalate. Eu am remarcat o prezență intensă și sistematică pe Bursa, dar Pagina de Media a observat o activitate neobișnuită în această direcție și a site-ului Ziare.com. De la Ziare.com au plecat în vară mai mulți jurnaliști care au acuzat presiunile proprietarului asupra politicilor editoriale. De exemplu,  fosta jurnalistă de la Ziare.com, Ioana Dogioiu, a acuzat  presiunile exercitate de către Andrei Siminel pentru publicarea, împotriva evidenței științifice, a unor articole care să incrimineze pâinea proaspată ca fiind o sursă de infectare cu noul coronavirus.

O rocadă de disperare la vârful Asociației Prețuiește Calitatea

Pentru că relațiile cu Vel Pitar ale fostului președinte, Grațiela Denisa Iordache, erau mult prea evidente și probate de-a lungul anilor de zeci de articole de presă, conspiratorii brutari au luat decizia să se ascundă în spatele unei  prospături un pic cam neambalată (așa cum se vede pe contul de Instagram). Așa intră în scenă doamna Adela Nuță, distins avocat la  Jantea și Asociații, specializată, printre altele, în protecția datelor cu caracter personal. În această calitate reprezintă ca ofițer pentru protecția datelor o serie de site-uri ale unor branduri cunoscute. Măiestria doamnei se vede pe site-ul asociatiei,  prețuieștecalitatea.ro, unde singurul lucru  afișat (în afara prostiei de studiu al specialiștilor de la Politehnică) este politica de confidențialitate și protecție a datelor . De fapt, din această zonă a site-ului aflăm și singurele date disponibile despre asociatie: sediul în București, sector 6, Bld. Constructorilor Nr. 20A, et. 5, înregistrata la Registrul Asociațiilor și Fundațiilor sub  nr. 49 / 26.06.2018 având Codul Fiscal 39632231.

Asociația Prețuiește Calitatea si-a ascuns atât de bine beneficiarii că practic nici nu prea există

Doamna Nuță a refuzat să răspundă presei la întrebările legate de fondatorii și membrii asociației invocând legislația GDPR. Invocarea respectivă este o aberație având în vedere că legislația românească definește asociația ca fiind o organizație a cărei scop este interesul general. Tocmai acest lucru nu-i permite doamnei să ascundă nume de persoane sau surse de finanțare, atingerea interesului general nu poate fi făcută prin ascunderea intereselor particulare. Dar, nici nu ar trebui să ne batem capul cu asta pentru ca așa cum există Registrul Comerțului pentru firme, există și Registrul Asociațiilor și Fundațiilor (http://www.just.ro/registrul-national-ong/). Acesta este o baza de date publica, cu acces liber si aici ar fi trebuit sa vedem exact acele date pe care doamna Nuță refuză să le dea folosindu-se de legislația GDPR (de ex. Structura de conducere, membrii fondatori etc). Numai că…. în Registrul Asociațiilor și Fundațiilor, Asociația Prețuiește Calitatea este imposibil de găsit. Poate faceti dvs un efort suplimentar, dar eu am încercat să caut în baza de date după câteva chei comune și nu am găsit nimic. Nu-mi explic cum e posibil acest lucru: fie asociatia nu mai există, fie a omis depunerea unor documente și a fost radiată. În orice caz, nr. de înregistrare 49/26.06.2018 nu corespunde nici unei entități! Daca Asociatia nici macar nu exista, atunci aveți dovada conspiratiei perfecte: asociatia, deși o vedem cu toții, nu e. Nu poți trage la răspundere, inclusiv penală, ceva ce nu există.

Site-ul asociației deținut de o firmă de apartament

Site-ul pretuiestecalitatea.ro a fost deschis in data de 23 decembrie 2020 (după apariția studiului de la Politehnică), așa cum arată datele disponibile la Rotld (https://www.rotld.ro/whois/?domain=pretuiestecalitatea.ro). El nu este deținut de către Asociația Prețuiește Calitatea, ci de o firmă de apartament: Pixel Berry S.r.l. Se pare că actionarul acestuia este un anume Andrei Eduard Molnar o persoană fară legături aparente cu grupul Broadhurst sau cu Asociația amintită. Profilul cel mai apropiat de acest nume pe internet apartine unei persoane care se ocupa de creatie grafică și design. Practic, Asociatia Prețuiește Calitatea și-a mai construit o barieră în calea răspunderii directe fața de minciunile pe care le propagă!

Probleme cu etica și integritatea academică la profesorii universitari implicați în studii

Ioana Dogioiu a declarat că în redacția Ziare.com se știa că studiul realizat de profesorii de la Universitatea București era instigat de Andrei Siminel. Legatura dintre studiul Universității București și cel al profesorilor de la Politehnică este profesorul Eden Mamut de la Universitatea Ovidius din Constanța, un ins intens promovat si de ziarul Bursa. Domnul Mamut a terminat Universitatea Politehnică din București în același an cu Andrei Siminel, iar cel puțin până la un punct, carierele lor par să se aibă o serie de puncte comune legate de industria auto și preocupări în domeniul restructurărilor financiare ale întreprinderilor, marketing, afaceri, antreprenoriat. Țineți-l minte pe domnul Mamut pentru ca surse din piață spun ca Vel Pitar intenționează să-și deschidă la Constanța, prin interpuși, o fabrică de pâine. Nu m-ar mira să ne trezim cu ea chiar în una dintre ogrăzile dobrogene ale dlui Mamut, poate o mica concesiune pe la Radet Constanța sau cine știe…

Principalele probleme de etică academică al acestor studii este că ele nu au fost supuse anterior unei recenzii de specialitate (nici un autor al studiilor nu are experiență relevantă în științele alimentelor) și nu sunt însoțite de declarații de interese. În mod normal, orice demers academic de publicare sau comunicare a unui studiu trebuie să respecte niște pași. Aceștia implică o recenzie a studiului de către membri ai comunității academice cu expertiză în domeniul în care vrei să comunici (procedura peer review). Înainte de această procedură trebuie să informezi viitorii recenzori sau instanța care îi pune la dispoziție în legatură cu eventuale conflicte de interese care ar putea să fi influențat concluziile tale. Această informare implică să dai detalii referitoare la relațiile financiare, comerciale, juridice sau profesionale pe care la ai cu diverse entități interesate de rezultatele comunicării sau cercetării. Exemple de astfel de interese ar fi: relații contractuale de muncă, colaborări cu grupuri de lobby, subvenții primite la diverse organizații, onorarii, taxe de consultanță, redevențe, deținerea de acțiuni, beneficii rezultate din comunicare sau publicare, primirea de echipamente, substanțe sau reactivi, de acces la resurse informatice etc

Este evident că nici unul dintre autorii studiului de la Politehnică nu a făcut un minimum de efort să iasă să explice că rezultatele respective au la bază un scenariu rulat pe calculator, sunt o bucățică de Starcraft. Opinia mea este că atunci când ești autorul unei opere nu poți să permiți ca ea să fie folosită oricum. Dacă publici o ipoteză vei reacționa în fața unui articol care prezintă ipoteza ca o certitudine. Dacă prin absurd, din simulările pe calculator ale domnului profesor Mamut reieșea că toți cetățenii de etnie rromă sunt super-transmițători ai virusului, iar după aceea erau uciși niște oameni, tot așa autosuficient ar fi reacționat?

Ești responsabil față de ceea ce publici, așa cum ești responsabil de copii pe care-i faci. Nu vei dormi în păpușoi precum conferentiarul Stanciu de la ASE care după ce a lansat un studiu care a umplut presa cu titluri de genul „Câtă cenușă mâncăm de sărbători” tace mâlc ca o valiză uitată în gară.



This post first appeared on Revista Electronica De Morarit Si Panificatie, please read the originial post: here

Share the post

Conspirația primului brutar al țării împotriva pâinii proaspete demascată! Jurnaliști făcuți să plece! CNA intervine iar! Detalii ciudate despre Asociația Prețuieste Calitatea! Probleme de integritate academică la profesorii universitari implicați

×

Subscribe to Revista Electronica De Morarit Si Panificatie

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×