Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

The Detail review: over het hoofd gezien

Tags: zijn

Indie developers Zijn niet meer te benijden. Waren ze vroeger nog de belle of the bal, tegenwoordig ziet iedereen ze als dertien in een dozijn. De concurrentie is heftig, te heftig en daar lijden best aardige titels als The Detail onder.

Er is een moord op een gangsterbaas gepleegd en detective Reggie moet hem zien op te lossen. Hij staat er niet alleen voor. Naast zijn partner krijgt hij ook hulp van ex-crimineel Joey en rookie-agent Kate. Ook de laatste twee kun je besturen en je krijgt van ieder een unieke invalshoek.

The Detail speelt als een point and click adventure, waar je tussendoor dialoogkeuzes krijgt die van invloed zijn op het verdere verloop van de game. Zo’n beetje als Life is Strange, Dreamfall Chapters en de Telltale games dus.

Helaas merk je meteen dat die laatste titels duidelijk meer budget hebben. The Detail heeft geen gesproken dialogen, nauwelijks muziek en qua animaties ziet het er erg houterig uit. Met zulke zware concurrentie is het dan lastig om tegen te vechten.

Toch, The Detail doet zijn best. Het laat je zelf het plaats van het delict afspeuren naar hints en geeft je tijd en wijlen wat puzzels en analysewerk. Een ouderwetse detective die je nauwelijks meer in games ziet. Alleen The Wolf Among Us, de Arkham-series en Heavy Rain begaven zich de laatste jaren op dat terrein.This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

The Detail review: over het hoofd gezien

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×