Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Wetenschappers van TU Delft maken kleinste harddisk ooit

Wetenschappers Van TU Delft Maken Kleinste Harddisk Ooit

Wetenschappers van de TU Delft hebben de kleinste Harde Schijf ooit gemaakt. Dat schrijven ze in het vakblad Nature Nanotechnology. De harde schijf is slechts 100 nanometer (0,00001 centimeter) breed.

De harde schijf gebruikt individuele atomen om informatie te rangschikken. Op de experimentele schijf kan maar 1 kilobyte aan informatie worden opgeslagen en dat is helemaal niet veel. De potentie is echter wel heel groot: in theorie passen alle boeken die ooit door de mensheid zijn geschreven, en dat op Een Oppervlak ter grootte van een postzegel.

Zo klein mogelijk oppervlak

Het doel van de kleine harde schijf is om zo min mogelijk ruimte te gebruiken, omdat er tegenwoordig steeds meer data komt die ook ergens opgeslagen moet worden. En deze datacentra nemen veel plaats in beslag en kosten veel energie. Daar moet verandering in komen! De bits moeten dus opgeslagen worden op een zo Klein Mogelijk Oppervlak en dit deden de onderzoekers door chlooratomen op een bedje van koperatomen te leggen. Iedere chlooratoom kan op twee posities liggen.

Elke bit bestaat uit twee posities op een oppervlak van koperatomen, en één clooratoom dat we op die twee plekken heen en weer kunnen schuiven. Als het chlooratoom op de bovenste positie ligt, zit dus onderin een gat: dit noemen we een 1. Als het gat boven zit en het chlooratoom dus onder, dan is de bit een 0.
- Sander Otte, onderzoeksleider TU Delft


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Wetenschappers van TU Delft maken kleinste harddisk ooit

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×