Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Veiling: Het meest gewilde Spider-Man stripboek ooit

Een van de meest gezochte strips ter wereld, 'Amazing Fantasy #15' (uit 1962), duikt opnieuw op bij een veiling. Dit is de allereerste strip met Spider-Man en staat om die reden in de wereldranglijst van de 'Top 3 Most Wanted Comics in the World'. Eerder werd 'Amazing Fantasy #15' al verkocht voor meer dan $500.000. In 2011 sneuvelde dat record: toen werd het voor zo’n $1,1 miljoen geveild.

Nu wordt deze strip van Stan Lee en Steve Ditko, die Spider-Man ter wereld brachten, geveild via Catawiki. De veiling staat open van 2 tot en met 11 augustus. En het belooft een spannende strijd te worden onder verzamelaars, die dit unieke exemplaar maar al te graag in handen willen krijgen.

Wat maakt 'Amazing Fantasy #15' zo waardevol?

De periode van eind jaren ’50 en begin jaren ‘60 staat bekend als de Zilveren Eeuw van stripboeken. De 'Amazing (Adult) Fantasy'-serie onderging in die periode verschillende veranderingen. In 1962 werd 'Amazing Fantasy #15' gepubliceerd, met daarin het nieuwe karakter Spider-Man. Het was een laatste poging om het tij voor Amazing Fantasy te keren, aangezien de titel op het punt stond om stopgezet te worden. De gok betaalde zich uit: de uitgave behaalde een van de hoogste verkoopcijfers die Marvel in tijden had gezien. Uiteindelijk werd de 'Amazing (Adult) Fantasy'-serie toch geschrapt, maar nu was dat om plaats te maken voor de solo Spider-Man-serie, met 'The Amazing Spiderman #1' als de eerste uitgave.

Spider-Man en andere superhelden werden bedacht en gemaakt met de toen groeiende tienerdoelgroep in de VS in het achterhoofd. Ondertussen hebben Amerikaanse comics talrijke succesedities voortgebracht voor een veel breder publiek, en maken ze een belangrijk deel uit van de pop culture. Superhelden brengen inmiddels jaarlijks zowel voor de strip- als de filmindustrie miljarden dollars in het laatje. Met het oog op de record-verkoopprijzen die enkele comics in de laatste tijd behaald hebben, kijkt iedereen reikhalzend uit naar de veiling van dit exemplaar van ‘Amazing Fantasy #15’.

amazing-fanatasy
Amazing Fantasy #15 - Spider Man


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Veiling: Het meest gewilde Spider-Man stripboek ooit

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×