Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Kinderen spelen meer met smartphones dan buiten. Iemand verbaasd?

Kinderen Spelen Meer Met Smartphones Dan Buiten. Iemand Verbaasd?

Als je die niet zag aankomen kom je duidelijk niet veel meer in contact met kinderen. Norton Symantec heeft een 'My First Device' onderzoek gedaan onder meer dan 7.000 mensen in tien landen in Europa en het Midden-Oosten. Uit de Nederlandse cijfers blijkt dan dat kinderen dagelijks gemiddeld iets minder dan twee uur buiten spelen, terwijl ze 2,5 uur Aan Hun Smartphone of tablet spenderen. Joh. Wie zag dat nou aankomen.

In ons land krijgen kinderen vaak rond hun tiende zelf een smartphone of tablet. Dat is de leeftijd waarop Ouders vinden dat ze zo'n apparaat wel mogen hebben en dan begint het ook als communicatiemiddel nuttig te worden. Van de ondervraagden uit het onderzoek blijkt wel dat de helft van de kinderen tussen de vijf(!) en tien jaar zelf al een smartphone te hebben. Nu zou het goed kunnen dat dit puur gaat om 'leeftijdscategorie 5-10 jaar' en dat bijna die hele helft bestaat uit 8- en 9-jarigen.

Ouders geven het voorbeeld

De helft van de Nederlandse ouders zegt zelf ook te veel tijd online door te brengen, en die groep (plus nog een vijftiental procent van ouders die hun eigen gedrag niet overmatig vinden) zijn bang om het verkeerde voorbeeld te geven aan hun kroost. Als mama en papa zelf ook meer dan de helft van de tijd aan hun smartphone geketend zitten is het inderdaad niet gek dat het kroost dit als volkomen normaal gedrag ziet.

“We moeten ons allemaal bewust zijn van de hoeveelheid tijd die we online doorbrengen en het probleem van de overmatige schermtijd aanpakken, waarbij ouders het goede voorbeeld moeten geven. We hebben geconstateerd dat 39% van de ouders in Nederland al ‘tech free’ tijd of dagen in huis hanteren waarin iedereen uit de buurt blijft van hun gadgets. Dit biedt een geweldige kans om onze afhankelijkheid van apparaten opnieuw te beoordelen” zegt Robert den Drijver, Regional Director Benelux & Nordics bij Norton daarover.

[Afbeeldingen © 5nikolas5 - Adobe Stock]This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Kinderen spelen meer met smartphones dan buiten. Iemand verbaasd?

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×