Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Elektronische SIM wordt vertraagd door telecomproviders VS

Elektronische SIM Wordt Vertraagd Door Telecomproviders VS

We hadden het vorig jaar al over de elektronische simkaart, die op termijn de fysieke priegelkaartjes die we in onze apparaten proberen te stoppen met behulp van speciale (maar zoekgeraakte) pinnetjes en omgebogen paperclips. Dat hoeft normaal gesproken Niet vaker dan ééns per jaar, dus daar komen we wel overheen. Erger is het dat dat kaartje en het systeem om het te lezen en te kunnen uitwerpen kostbare plek inneemt in onze apparaten. Producenten van smartphones, wearables en Internet of Things-apparaten zien het helemaal zitten, maar blijkbaar zijn telecomproviders - in elk geval in de VS - niet blij met de ontwikkeling.

Niet handig voor iedereen

Het nadeel voor providers is dat de virtuele simkaart het veel makkelijker maakt voor consumenten om te switchen van provider. Helaas is er net zoals bij de 'echte' SIMkaarten ook gewoon een mogelijkheid om de SIM te laten locken, en daar wordt nu naar gekeken door de Department of Justice. Het is wel zo dat klanten bij die SIMlock heel bewust toestemming moeten geven en dat dit alleen zou voorkomen bij situaties als koppelverkoop.

Apparaat-fabrikanten zoals Apple hebben al eerder geklaagd over hoe de providers met de eSIM om zijn gegaan, maar op dit geval specifiek wilden ze niet in gaan, zo zegt Reuters. De providers (althans Verizon) zeggen dat het een storm in een glas water is en dat er niet zo heel veel aan de hand is, maar dat verklaart niet helemaal waarom het werk aan de Nieuwe Standaard stil ligt.

[Afbeeldingen © chere - Adobe Stock]This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Elektronische SIM wordt vertraagd door telecomproviders VS

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×