Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Bezit cryptomunten Nederlanders sterk gestegen sinds eind vorig jaar

In Nederland Hebben ongeveer 400.000 mensen (3%) geïnvesteerd in Cryptomunten. Dat is duidelijk meer dan in oktober 2017 door Kantar is gemeten (1%). Dit blijkt uit een representatief onderzoek gehouden door Maurice de Hond (Peil.nl) in opdracht van Dag van de Crypto. Wat verder opvalt is dat Crypto-bezitters vooral mannen zijn met een oververtegenwoordiging onder hoger opgeleiden en tussen de 25 en 45 jaar.

3 miljard euro

De forse koersstijging in november en december heeft veel nieuwe beleggers over de streep getrokken. Als gevolg van de koersdaling van de afgelopen weken staan veel van hen nu waarschijnlijk wel weer op verlies. Omgerekend in euro’s bedraagt de geschatte totale waarde van de Nederlandse investering in cryptomunten ongeveer 3 miljard euro op een totaal van €480 miljard.

1% spaartegoed

De portefeuille is gemiddeld zo’n €7.300 (gebaseerd op een koers van de €10.000 per bitcoin) maar is zeer scheef verdeeld. Dat betekent dat cryptogeld nu bijna 1% van het totale spaartegoed (340 miljard) Van Alle Nederlanders tezamen bedraagt. Voor de mensen die cryptomunten hebben is dit 17% het gemiddelde spaartegoed van een huishouden in Nederland is €45.000.

Vertrouwen in cryptomunten

89% van de Nederlanders kent inmiddels de Bitcoin, maar het vertrouwen in de cryptomunten is nog laag en vergelijkbaar met dat in Facebook. 3% heeft er meer vertrouwen in dan bijvoorbeeld Google of de banken. Ook van de mensen die cryptomunten hebben geeft maar 22% aan er veel vertrouwen in te hebben. Ook zij hebben nog altijd meer vertrouwen in hun bank (29%).

Waardeontwikkeling

50% van de mensen die crypto hebben verwacht dit jaar een waardestijging van 200% of meer. Dat zou betekenen dat een Bitcoin met Kerst ongeveer €20.000 zou moeten kosten. De helft van alle Nederlanders denkt juist dat de Bitcoin in waarde zal gaan dalen dit jaar.

Rol banken en toezichthouders

Van de mensen de cryptomunten heeft, zou 66% graag willen dat aan en verkopen via hun eigen vertrouwde bank zou lopen. Bij de gemiddelde Nederlander is dit 24%. 82% van de crypto-bezitters wil niet dat de overheid hen beschermt. Bij niet bezitters wil 46% wel bescherming maar 44% niet.

Verder is er bijna een kwart (22%) van de Nederlanders van mening dat cryptomunten oplichterij is. In tegenstelling tot de bezitters waar 99% er van overtuigd is dat niet zo is. Onbekend maakt onbemind.

Bron: Dag van de Crypto en Peil.nl/Maurice de Hond.

[Afbeelding © beeboys - Adobe Stock]This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Bezit cryptomunten Nederlanders sterk gestegen sinds eind vorig jaar

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×