Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Al vier jaar op rij: 123456 het meest gehackte wachtwoord

Al Vier Jaar Op Rij: 123456 Het Meest Gehackte Wachtwoord

Al voor het zevende Jaar op rij heeft SplashData de lijst gepubliceerd van wachtwoorden die het afgelopen jaar het vaakst gehackt Zijn. De resultaten zijn helaas erg voorspelbaar. Ieder jaar nog zijn er vele miljoenen gebruikers die vertrouwen op simpele woorden, gewoon wat opvolgende cijfers, verjaardagen, naam van de partner en uiteraard ontbreekt ook "password" niet.

De lijst is gecreëerd aan de hand van 5 miljoen gehackte wachtwoorden die in de afgelopen 12 maanden openbaar zijn gemaakt. De meerderheid van alle gebruikers bevinden zich in Noord-Amerika en West-Europa.

Awareness

De lijst heeft wel echt een serieus doel. Het team van SplashData hoopt dat dit de ogen opent van iedereen die een slecht, kort of veel te makkelijk te raden wachtwoord gebruikt. En dat gebruikers toch wat meer na gaan denken over online security en dus ook meer stappen nemen om hun digitale data beter te beschermen tegen hackers.

Unfortunately, while the newest episode may be a fantastic addition to the Star Wars franchise, ‘starwars’ is a dangerous password to use.
- Morgan Slain, CEO of SplashData


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Al vier jaar op rij: 123456 het meest gehackte wachtwoord

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×