Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

De toekomst van Bitcoin: echt geld of investeringsobject?

Bitcoin is voor veel mensen - net zoals alle andere cryptovaluta - een groot mysterie. Dat heeft echter niet tegengehouden dat de digitale munt Maar in waarde blijft stijgen. Van buitenaf bekeken lijkt dat alsof het een soort pyramidespel of bubbel is, die in het afgelopen jaar enorm in waarde is gestegen maar die gedoemd is om in elkaar te klappen.

Maar is dat wel zo? Het achterliggende idee van Bitcoin (even los van het slimme idee van de blockchain) is namelijk dat het in waarde zal blijven stijgen. Het was de bedoeling dat Bitcoin een nieuwe en onafhankelijke munt zou worden. Maar waar ons geld vroeger gebaseerd was op hoeveel goud er in de wereld was, zo is Bitcoin bedacht met een eindig aantal: er wordt nu nog steeds stevig 'gemijnd' door mensen om zo wat meer Bitcoin te krijgen, maar op een gegeven moment is het op, en dan is er maar zo veel Bitcoin in de wereld.

Die schaarste is traditioneel in een munt ingebouwd, want als je maar zomaar geld kunt blijven bijmaken is het niks meer waard. In die zin is het dus eigenlijk logisch dat één Bitcoin Steeds Meer Waard wordt.

Achterstevoren

Er zit echter wel een structureel probleem in Bitcoin: aangezien iedereen ziet (of 'weet') dat de munt steeds meer waard wordt, is de aandrang om Bitcoin als betaalmiddel te gebruiken niet heel groot. Iedereen die wel van een beetje risico houdt neemt het graag aan als betaalmiddel, maar wie wil er vandaag duizend euro uitgeven als datzelfde geld volgend jaar misschien drieduizend euro waard is?

Nu is de handel in Bitcoin het laatste jaar ook wel extreem hard gegaan. In 2015 zeiden we dat 2016 het jaar van de Bitcoin zou worden, maar dat was toch een jaartje te vroeg. Als je naar de grafiek van Bloomberg kijkt zie je dat de munt sinds januari van 1000 dollar naar 8000 dollar is gegaan: dat zijn bubbel-prijzen.

Er is door de ransomware-aanvallen van eerder dit jaar was er natuurlijk al wat meer behoefte aan Bitcoin, simpelweg omdat het de enige manier was om te betalen. Ook is de munt populair in de rest van het criminele online circuit, maar dat verklaart de hele grote stijging niet.

Beeld: Bloomberg


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

De toekomst van Bitcoin: echt geld of investeringsobject?

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×