Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Briljant voorbeeld van branded content marketing!

Briljant Voorbeeld Van Branded Content Marketing!

Het is volstrekt duidelijk dat Lidl met haar 400 winkels middenin de samenleving staat. Echter heeft het niet echt een aantrekkelijk imago om daar als vakkenvuller en of kassière aan de slag te gaan. Het is toch anders wanneer je werkt bij de Albert Heijn dan bij de Lidl. Hoe kunnen we dit veranderen en ons als veelzijdige en dynamische werkgever positioneren, moet de manager Arbeidsmarktcommunicatie en Recruitment hebben gedacht. Het antwoord hierop is verrassend! Lidl opent namelijk een winkel in Meerdijk. Meerdijk is wellicht het bekendste dorp van Nederland en speelt een centrale rol in de populaire dagelijkse soap: Goede Tijden, Slechte Tijden. Lidl gaat als discounter vanaf volgende week dus een rol spelen in deze bekende soap. En één van de personages uit GTST gaat daar ook ‘daadwerkelijk’ aan de slag. Briljant!

Branded Content

Niet alleen kan Lidl zich hiermee positioneren als dynamische werkgever, maar Janine Elsschot, Lucas of Nina zullen ook zeker regelmatig in de supermarkt te vinden zijn. Nieuw is het niet helemaal. WE Fashion heeft vorig jaar immers ook een marketingcampagne uitgevoerd in de populaire dagelijkse soap. Een van de personages moest immers een collectie ontwerpen voor WE Fashion. De lijn werd uiteindelijk ook echt verkocht in de webshop en winkels van WE Fashion.

Het is in meerdere opzichten briljant. Het is een combinatie van influencer marketing, storytelling en branded content marketing in één. Het merk GTST is voor RTL natuurlijk een transmediaal merk. Naast de dagelijkse serie kun je de verhaallijn ook volgen via de website, de Meerdijk-app en de diverse social media kanalen. Het verhaal dat het personage daadwerkelijk in de serie aan het werk gaat in de Lidl begint dan wel op tv maar wordt uiteraard verder verteld via de diverse andere kanalen. Zo kan men nu al kennismaken met het nieuwe personage, dat vooralsnog de naam Q draagt. De letter Q komt binnen de app ook terug in het spel ‘WerQ aan de winkel’, dat mede mogelijk wordt gemaakt door Lidl.

Uiteindelijk is het natuurlijk een vorm van branded content waarbij Lidl, als adverteerder, haar verhaal zo relevant mogelijk probeert te maken zodat de kijker een positieve merkassociaties bij de discounter krijgt.

Lidl Brown Bag

Lidl is overigens erg actief momenteel. Zo zie je ze ook op TV en social media voorbij komen met deze geweldige Lidl Brown Bag campagne!This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Briljant voorbeeld van branded content marketing!

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×