Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Horeca-ondernemers zijn niet bepaald meer blij met Thuisbezorgd

Horeca-ondernemers Zijn Niet Bepaald Meer Blij Met Thuisbezorgd

Het wordt steeds meer en meer gedaan: eten thuis laten bezorgen. Want we hebben het allemaal al druk genoeg en hoe fijn is het dan als je via een app je eten tot aan de voordeur kunt laten brengen. Thuisbezorgd.nl is hierin natuurlijk de grootste partij, maar Deliveroo timmert ook aardig aan de weg en is bezig met een uitbreiding van diensten. De twee zijn niet helemaal vergelijkbaar in wat ze aanbieden aan restauranthouders, maar voor de gebruiker betekent het wel hetzelfde: even klikken op je smartphone en je eten wordt tot aan de deur gebracht.

Maar nu is er dus een relletje aan het ontstaan, want horeca-ondernemers zijn niet meer zo Blij Met Thuisbezorgd. Het probleem zit 'm in de commissie die restauranthouders moeten betalen voor de app. De tarieven gaan omhoog naar 13 procent van de order. Wanneer je je bedenkt dat dat jaren geleden nog maar 6 procent was, dan kun je zelf ook uitrekenen dat het steeds duurder wordt en in sommige gevallen dus ook niet echt rendabel meer.

Oproep: rechtstreeks bestellen

Wat veel restaurants en eetcafés doen is dat ze mensen proberen te verleiden om rechtstreeks bij hen een bestelling te plaatsen en dus niet via Thuisbezorgd. Zo krijg ik van de Indo bij mij in de buurt standaard bij iedere bestelling een briefje met een code zodat ik op hun website kan bestellen en daar dan iets extra's gratis bij krijg. En zo zijn er veel meer horecazaken die dat doen. De reden dat ik daar zelf lang niet altijd gebruik van maak is gemak: wanneer je Thuisbezorgd opent kun je uit zoveel dingen kiezen, dat ik het simpelweg vergeet om naar de website van de Indo te gaan wanneer ik heb besloten dat te gaan eten.

Maar goed: het resultaat van de aangekondigde commissiestijging is nu dat horeca-ondernemers in opstand komen, zoals in Tilburg meldt Omroep Brabant. Daar vond gisterenavond een boycot plaats van verschillende zaken waar je döner en pizza kunt krijgen. Maar liefst 40 restaurants namen geen bestellingen aan via Thuisbezorgd.

Horeca in actie

En het gaat zelfs nog verder: ondernemers in Twente waren het hele gedoe met Thuisbezorgd zo zat dat ze een petitie zijn gestart:

Ons initiatief van horecainactie.nl is gestart omdat wij ons willen verenigen om zo een sterk blok te vormen tegen de hoge en continue verder stijgende commissie van thuisbezorgd.nl. Wij hopen dat u de petitie ondertekent, zodat we met een hoog aantal aanmeldingen de discussie kunnen starten met thuisbezorgd.nl. In onze onderhandelingen stellen we de belangen van alle aangesloten ondernemingen voorop.
- Horeca in Actie


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Horeca-ondernemers zijn niet bepaald meer blij met Thuisbezorgd

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×