Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Toyota Sora: eerste concept van een waterstofbus

Toyota presenteerde eerder deze week de Sora, een duurzame concept Fuel Cell bus die in 2018 in productievorm op de Japanse markt beschikbaar komt. Om te beginnen worden er zo'n honderd exemplaren ingezet in Tokio, dit is in aanloop naar de Olympische en Paralympische Spelen van 2020.

Doelstellingen

Toyota ontwikkelde de Sora met 2 belangrijke doelstellingen in het achterhoofd: het zo goed mogelijk benutten van de eigenschappen van de brandstofceltechnologie en het verhogen van het comfort voor de reizigers.

De Sora is uitgerust met het Toyota Fuel Cell System (TFCS) van Toyota’s waterstofauto Mirai. De passagiersbus levert uitmuntende milieuprestaties, waaronder een CO2-uitstoot van nul.

De Sora is verder uitgerust Met Een stroomvoorzieningssysteem met een energiecapaciteit en vermogen van respectievelijk 235 kilowattuur (kWh2) en 9 kilowatt (kW). Hiermee kan de bus fungeren als een externe energiebron.

De Toyota waterstofbus is voorzien van tien waterstoftanks met in totaal 600 liter. Tanken gebeurt met een druk van 700 bar, net als bij de Mirai. De bus kan dan ook gebruikmaken van dezelfde infrastructuur.

Sora


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Toyota Sora: eerste concept van een waterstofbus

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×