Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nepnieuws gaat niet meer verdwijnen van het internet

Nepnieuws Gaat Niet Meer Verdwijnen Van Het Internet

De hele nepnieuws-discussie speelt pas echt sinds de presidentsverkiezingen eind 2016. Voor die tijd werd er natuurlijk ook nogal wat afgelogen op het internet, maar de impact die misinformatie kan hebben op Grote Groepen Mensen werd pas echt duidelijk toen bleek dat grote groepen mensen had gestemd op een kandidaat (of een afscheiding) op basis van valse informatie.

We leven op dit moment helaas in een 'post-truth' maatschappij, waar je aan de ene kant in feite weinig zomaar voor waar aan mag nemen, maar het aan de andere kant ook Niet zo veel uitmaakt wat jouw waarheid is: iemand anders kun je toch niet overtuigen. Is dat nog om te draaien? Wordt het nog beter? Pew Research Center heeft een onderzoek gedaan onder technologisten, strategische denkers en andere geleerden: de experts.

Vooruit of achteruit?

Die kwamen er ook niet uit: met een split van 51 en 49 procent was de uitkomst (het wordt wel beter of Het Wordt niet beter) onduidelijk, maar de redeneringen die de pessimisten gebruikten snijden wel (beangstigend) hout. De twee belangrijkste argumenten? Het probleem is de mens zelf, want onze instincten werken ons tegen en we kunnen domweg niet mee met de snelheid waarin de technologie ons leven verandert.

De kwaliteit van informatie zal er niet op vooruit gaan in de komende jaren, want technologie kan de menselijke natuur niet zo veel verbeteren.
- Christian H. Huitema, Internet Architecture Board


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Nepnieuws gaat niet meer verdwijnen van het internet

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×