Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Zijn Android telefoons nou echt onveiliger dan die van Apple?

Het is een discussie die altijd blijft rondgaan: welke telefoons geven je nou de grootste kans om gehackt te worden? Digital Trends vroeg het een aantal security-onderzoekers en kwam met het verlossende antwoord: het ligt er aan.

iOS veiliger

Als dat een teleurstellend antwoord is voor je ben je Niet de enige met dat gevoel. Hoe meer van ons leven we toevertrouwen aan onze smartphones, hoe liever we zeker weten dat die data veilig is. De geldende wijsheid is dat iOS (Apple) apparaten veiliger zijn dan Android en in sommige gevallen klopt dat ook wel.

Het heeft alles met leeftijd en Google te maken. Google's security-team heeft in de laatste paar jaar heel veel extra veiligheid in Android ingebouwd, en als je een telefoon hebt die niet ouder is dan twee jaar én op de laatst mogelijke update zit heb je weinig te vrezen. Heb je echter een telefoon die op Android 5 of lager zit, dan bel en app je Met Een stuk Zwitserse kaas.

Open source problemen

Het grootste probleem is daarbij niet dat je als gebruiker een lamzak bent die je telefoon niet wilt update omdat dat gedoe is. De ellende is dat Android nog steeds open source is en dus door iedereen die telefoons maakt gebruikt kan worden. De nazorg wordt, zeker bij de goedkopere modellen, echter vaak vergeten en zo komt er geen update voor jouw telefoon, terwijl die er wel zou kunnen zijn.

Dit gaat zo ver dat 84 procent van alle Android-toestellen geen upgrade heeft gekregen. Er zijn 1,4 miljard Android toestellen in gebruik. Tel maar uit. Het lukt Google niet om al die telefoonmakers te overtuigen van het feit dat gebruikers wel blij zouden zijn met een veiligheids-update, want de makers verdienen daar niks aan en er is niemand die ze kan dwingen.

Met een nieuwe Pixel zit je voorlopig wel safe.


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Zijn Android telefoons nou echt onveiliger dan die van Apple?

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×