Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Gezonder werken met de Hoogwerker

Zitten is Het Nieuwe Roken, dat heb je vast al eens een keer gehoord. Wie behoort tot werkend Nederland zit veel te veel: dagelijks brengen we gemiddeld 8,9 uur zittend door. Ben je hoger opgeleid, dan zit je nog veel langer: gemiddeld 10,1 uur. Ben je lager opgeleid, dan is dat gemiddeld 7,7 uur. Het blijkt uit cijfers van de Leefstijlmonitor, weliswaar uit 2015 maar ga er maar vanuit dat deze cijfers niet in positieve zin zijn veranderd.

Maar hoe ongezond is dat zitten nu precies, dat het het nieuwe roken genoemd wordt? Te lang zitten belemmert de doorbloeding in je benen en armen en kan op den duur klachten aan je spieren en botten en weefsel veroorzaken. Denk aan een stijve nek, last van je schouders en armen, RSI of rugklachten. Het is allemaal het gevolg van een verkeerde, zittende werkhouding. Daarnaast beïnvloedt langdurig zitten mogelijk ons metabolisme en in het bijzonder specifieke biomarkers van obesitas, hart- en vaatziekte en andere chronische levens verkortende ziektes.

Wat je dus zou moeten doen is regelmatig van positie veranderen, dus opstaan om even te lopen, koffie te halen en de benen te strekken, maar liever nog een tijdje rechtop te staan. Want staand werken heeft een heleboel voordelen, zo blijkt uit ook uit onderzoek van het Diabetesfonds.

De Hoogwerker

Wil je jouw werkhouding ook wat verbeteren, dan is dit een handige gadget voor op kantoor: de Hoogwerker. En standaard die je op je bureau kunt plaatsen, waarmee staand werken heel simpel wordt. Je zet 'm heel snel in elkaar en kunt 'm ook op jouw eigen gewenste hoogte instellen. Het is gezonder voor je om op deze manier te werken want zorgt in ieder geval voor een goede doorbloeding in je benen en armen.

De Hoogwerker in het rood


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Gezonder werken met de Hoogwerker

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×