Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Duopolie FacebookGoogle strijkt bijna alle reclamedollars op

De dominantie van Google en Facebook zal ook dit jaar verder toenemen, zo blijkt uit een nieuw onderzoek van eMarketer. 90% Van Alle Nieuwe reclamedollars die worden uitgegeven zullen door beide bedrijven worden verdeeld. De resterende 10% zijn voor Alle Andere Spelers samen.

Geschat wordt dat de inkomsten uit digitale advertenties in 2017 ruim 83 miljard dollar zullen bedragen, waarbij een derde van alle display-advertenties (de typische reclameboodschappen die men op websites aantreft) op Facebook zullen verschijnen en Google 78% van de advertenties op zoekmachines zal binnenhalen.

Duopolie Facebook – Google

Nog alarmerender is dat 90% van alle nieuwe dollars die in 2017 Aan Digitale Advertenties zullen worden gespendeerd naar het de facto ‘duopolie’ Google en Facebook zullen gaan. Dat betekent dat van de extra 2,7 miljard dollar die dit jaar aan digitale advertenties wordt gespendeerd, Google en Facebook 2,4 miljard dollar kunnen verdelen, terwijl alle andere spelers op de markt zullen moeten vechten om een deel van de resterende 300 miljoen dollar te bemachtigen.

"Het rapport benadrukt de moeilijke situatie waarin digitale uitgevers zich bevinden om nieuwe inkomsten te genereren in een omgeving die nog amper inkomstenkansen creëert (denk: adblockers)."


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Duopolie FacebookGoogle strijkt bijna alle reclamedollars op

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×