Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Nepnieuws bestraffen met boete tot 50 miljoen euro?

Nepnieuws is de laatste tijd wel echt een ding geworden. En dus is het tijd om er echt iets tegen te gaan doen, aldus Heiko Maas, de Duitse minister van Justitie. Hij wil boetes tot 50 Miljoen Euro kunnen geven aan sociale netwerksites die niet snel genoeg ‘fake news’ en haatberichten van hun sites halen. Zo weet Associated Press te melden.

Maas wil daarnaast ook dat er één persoon binnen het betreffende bedrijf aangesteld zal worden die verantwoordelijk wordt gemaakt voor alle klachten. En ook die persoon kan een boete tot 5 miljoen euro verwachten als zijn bedrijf zich niet aan de vastgelegde verplichtingen houdt.

Deze voorstellen zullen in een wetsvoorstel worden gegoten dat later door het Duitse parlement goed moet worden gekeurd.

‘Fake news’ bestrijden

Uiteindelijk zijn er volgens de beste man wel maatregelen op Europees vlak nodig wil men ‘nep nieuws’ en haatproza op een efficiënte manier bestrijden.

Uit onderzoek blijkt volgens Maas dat Twitter amper 1% van de berichten verwijdert die door gebruikers wordt ge-‘flagged’. Dat zijn berichten waar anderen aanstoot aan nemen of die als ‘nepnieuws’ kunnen worden beschouwd. Facebook verwijdert 39% van die berichten.

Ministerie van Waarheid

Mathias Döpfner, de CEO van het Duitse uitgeversconcern Axel Springer, had vorige week nog gezegd dat de plannen van de Duitse regering om een speciale eenheid op te richten, die desinformatie op internet wil bestrijden, zinloos zijn:

Het laatste wat we nodig hebben is een soort ‘ministerie van waarheid’ dat gaat beslissen wat waar is en wat niet. Niemand heeft het recht dat te beslissen, de overheid nog minst van iedereen.

[Afbeelding © freshidea - Fotolia]This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Nepnieuws bestraffen met boete tot 50 miljoen euro?

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×