Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Intel tikt 15 miljard af om mee te spelen in zelfrijdende automarkt

Intel kondigde aan dat ze het Israëlische bedrijf Mobileye gaan overnemen voor de niet kleine som van 15,3 miljard dollar. Mobileye maakt camera-technologie die zelfrijdende auto's kunnen gebruiken om te 'zien' wat er gebeurt om hen heen.

Als je de zelfrijdende auto-business al een tijdje volgt heb je misschien al eens zijdelings van Mobileye gehoord: ze werkten eerder samen met Tesla. Die samenwerking werd door Mobileye vorig jaar opgezegd omdat Het Bedrijf het niet eens was met de manier waarop Tesla omsprong met veiligheid.

Natuurlijke evolutie

Het bedrijf is daarna als vrije speler aan de slag gegaan in de autonome automarkt en dat resulteerde al snel in een samenwerking met Intel. De partijen zijn bezig om met BMW een volledig autonome auto (de iNext) te bouwen vóór 2021. Die samenwerking heeft uiteindelijk geleid tot deze overname, waardoor beide bedrijven de krachten kunnen bundelen.

By pooling together our infrastructure and resources, we can enhance and accelerate our combined know-how in the areas of mapping, virtual driving, simulators, development tool chains, hardware, data centers and high-performance computing platforms.
- Ziv Aviram, Mobileye CEO


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Intel tikt 15 miljard af om mee te spelen in zelfrijdende automarkt

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×