Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Shazam wil augmented reality-expert worden voor andere bedrijven

Shazam alweer bijna vergeten? Wij ook, ondanks het feit dat de app het heel goed doet. De muziekherkennings-software is inmiddels al geëvolueerd naar een platform om muziek te ontdekken, maar nu gaan ze nog een stapje verder. De app had al de mogelijkheid om visueel Producten te scannen via het Shazam-logo dat op die producten staat. Dat werkt als een soort QR-code die toegang kan geven tot muziek, video en zelfs artikelen die je daarna op je smartphone kunt consumeren.

Shazam is nu van plan om die visuele mogelijkheid verder te gaan vermarkten en gaat dus nu met verschillende merken aan de slag om hun fysieke producten te voorzien van zo'n Shazam-logo om te scannen. Vanaf komende maand zullen er dus een aantal AR (augmented reality) ervaringen te vinden zijn achter het logo. Shazam denkt hiermee de partner te kunnen zijn voor merken die zoiets willen maar de schaal niet hebben.

Een van de dingen die adverteerders misten in augmented reality was een makkelijke manier om deze ervaringen op grote schaal aan te bieden. Omdat Shazam zo'n groot aantal gebruikers heeft die al gewend zijn om dingen te ontdekken met de app kunnen we dat probleem voor ze oplossen.
- Shazam CRO Greg Glenday


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Shazam wil augmented reality-expert worden voor andere bedrijven

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×