Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

In 2016 hebben we online meer dan 20 miljard euro uitgegeven

Vierde kwartaal

In Q4 van 2016 gaven Nederlandse consumenten online aanzienlijk meer uit. In totaal heeft 82 procent van de Nederlanders van 15 jaar en ouder in Het Laatste Kwartaal een of meerdere online aankopen gedaan, goed voor 6,15 miljard euro aan online bestedingen. Online groeide in Q4 met 27 procent ten opzichte van dezelfde periode een jaar eerder. Met de feestdagen is het laatste kwartaal traditioneel het beste kwartaal. Ook de groei as hier hoger dan in de drie kwartalen daarvoor.

Producten en diensten

Maar bij elkaar opgeteld passeren de totale online bestedingen over heel 2016 hiermee dus de grens van 20 miljard euro. Deze totale online bestedingen kunnen worden onderverdeeld in producten en diensten. Er werd in 2016 in totaal 11,01 miljard euro online uitgegeven aan producten, zoals IT, schoenen en telecom. Daarnaast werd er 9,15 miljard euro uitgegeven aan de aankoop van diensten, zoals reizen en tickets voor evenementen. Zo blijkt uit cijfers van de Thuiswinkel Markt Monitor, het onderzoek naar online consumentenbestedingen in Nederland.

Groei detailhandel

Wanneer er naast de online ontwikkelingen wordt gekeken naar de ontwikkeling van de uitgaven in de fysieke winkelstraat, is te zien dat de offline consumentenbestedingen aan producten in 2016 nagenoeg stabiel zijn gebleven (-1 procent). De substantiële groei van het online kanaal is hiermee dus direct de grootste drijfveer achter de groei van de totale consumentenbestedingen in de detailhandel.

Wijnand Jongen, directeur Thuiswinkel.org: "De onverwacht forse groei van online bestedingen aan producten in 2016 is exemplarisch voor het in rap tempo veranderende consumentengedrag. Online winkels, inclusief de webwinkels van veel fysieke winkels en winkelketens, profiteren hiervan."

Gino Thuij (GfK): "De online bestedingen zijn in 2016 opvallend sterk gegroeid in vergelijking met voorgaande jaren. Dit is vooral te verklaren door een aantrekkende economie, een stijgend consumentenvertrouwen en het verdwijnen van belangrijke retailformules in de winkelstraat."This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

In 2016 hebben we online meer dan 20 miljard euro uitgegeven

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×