Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Dark Souls: hoe een nieuw gaming genre ontstaat uit één serie

Met de release van Nioh lijkt het inmiddels wel vast te staan dat de gameplay die From Software uitkristalliseerde in Demon's Souls, Dark Souls en Bloodborne ook door andere ontwikkelaars succesvol gebruikt kan worden. Daarmee zijn de 'Souls-likes' hard opweg een eigen genre te worden en kunnen al de bijbehorende oneindige discussies over wat wel of geen 'Souls-like' is beginnen.

Interpretaties

In 2008 werd in Berlijn de International Roguelike Development Conference gehouden. Roguelikes, een genre waar de 'Souls-likes' ook wel wat elementen van lenen, zijn een vergelijkbaar geval: het begon met Rogue, daarna kwamen er steeds meer soortgelijke games bij. Reden genieg dus om duidelijk te maken wat een roguelike is. Dat resulteerde in de Berlin Interpretation of Roguelikes. Een lijst met een handvol games die canon zijn, en een lijst van elementen die in een niet-canon game roguelike verklaren.

De naam Berlin Interpretation legt een belangrijk punt bloot: het is een interpretatie. Zodoende kan het ook niet anders dat er ook tegenstromingen zijn die de Berlijnse interpretatie als onjuist beschouwen.

Rogue verscheen in 1980 en is grondlegger van veel elementen die we nu nog terugzien in roguelikes.


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Dark Souls: hoe een nieuw gaming genre ontstaat uit één serie

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×