Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

​Game of Drones: de impact van vliegende robots

Een aantal jaren geleden, het was een mooie dag in augustus, zittend in de tuin, werd ik bruut gestoord Door Een zoemend geluid boven mij. Ik dacht eerst aan een zwerm wespen die het op mijn appeltaart met slagroom voorzien hadden maar het bleek een 'Unmanned Arial Vehicle' (UAV) te zijn of beter bekend een 'drone'. Vliegende robots zonder fysieke personen aan boord die worden bestuurd door een piloot op de grond of door een (kunstmatig) intelligent systeem.

Persoonlijk dacht ik dat er een spel met mij werd gespeeld. Het bleek echter een eerste voorzichtige test om woonkavels te identificeren. Leuke gadget dacht ik nog, toen nog sterk onwetend over de gigantische mogelijkheden die deze systemen kunnen leveren aan mens en maatschappij. Ze komen voor in alle soorten en maten. Er zijn zelfs al nano-Drones op de markt, zo klein dat deze makkelijk in je handpalm past.

Drones zijn dus een elementair onderdeel van het Internet of Things ecosysteem. Gekoppeld aan een veilig netwerk kunnen deze systemen enorme hoeveelheden ongestructureerde real-time data (beeld, tekst, geluid) verzamelen en verwerken. Binnen drie jaar wordt er 1 miljoen minuten aan video getransporteerd over het Internet per seconde! Drones leveren hierin een significante bijdrage. Door de komst van 5G netwerken in de toekomst, ongeveer 66 maal sneller dan de huidige 4G netwerken, wordt hiermee een belangrijke randvoorwaarde geschapen.

Impact in de waardeketen

In de Verenigde Staten alleen al verwachten ze rond de 7 miljoen operationele drones in 2020. De totale wereldwijde drone-markt wordt ingeschat tussen de 120 en 130 miljard dollar in dezelfde periode. Een significante industrie dus.

Het gebruik van drones zal impact gaan hebben binnen de waardeketen van diverse industrieën. Binnen de verzekeringswereld kunnen drones worden ingezet om remote onderzoek te doen naar schade gevallen en deze gelijk real-time te verwerken zonder tussenkomst van mensen. Hierdoor krijg je een veel snellere claim-afhandeling.

In de Petrochemische en Telecommunicatie industrie worden drones met sensor, meet -en video-analyse-apparatuur ingezet om gebreken te identificeren bij boortorens, zendmasten, windmolens en andere technische installaties zonder een volledig service team op pad te hoeven sturen. Gevaarlijk werk kan dan tot een minimum worden beperkt. Het Nederlandse drone-bedrijf Aerialtronics gaat machine learning inzetten op het gebied van beeldanalyse zodat cognitieve computersystemen in de cloud afwijkingen in de installaties kunnen detecteren zoals roest, corrosie, gebroken kabels en defecte apparatuur.This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

​Game of Drones: de impact van vliegende robots

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×