Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Uber komt als eerste met self-driving taxi's in San Francisco (Video)

Uber lijkt de primeur te hebben en is vandaag gestart met de eerste autonome taxi’s in San Francisco. Dat is even schakelen voor iedereen. Een taxi zonder chauffeur lijkt immers toch nog een beetje iets uit een film over de toekomst.

Toch is dit vandaag werkelijkheid al zit er voorlopig nog wel iemand achter het stuur om het gewaagde project te starten. De ‘chauffeur’ zit er vooral als extra controle (zie onder) en wellicht ook voor nu om een extra gevoel van veiligheid te geven. Al is die laatste een beetje dubbel want autonoom betekent vooral zelfrijdend (zonder chauffeur). Verstandig is het wel want in dit soort belangrijke pilots mag niets aan toeval worden overgelaten.

San Francisco heeft niet helemaal de primeur want een aantal maanden geleden was Uber al gestart met een test van zelfrijdende taxi's in Pittsburgh. San Francisco geldt door de complexe infrastructuur met de befaamde heuvels, trams en fietsers als een lastige stad voor autonoom rijden. Toch durft Uber het blijkbaar aan om hier de officiële start te houden van een nieuw tijdperk. Het wachten is nog wel op een reactie van de lokale autoriteiten wat zij van het project gaan vinden. In Californië is het tot op heden verboden om autonoom te rijden (dus zonder chauffeur).

(Bron: Uber/Gartner)This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Uber komt als eerste met self-driving taxi's in San Francisco (Video)

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×