Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Het vinden van het juiste cms

Voor het maken van een goede bedrijfswebsite, of voor het onderhouden van een persoonlijk blog, hoef je tegenwoordig gelukkig geen inhoudelijke kennis meer te hebben van programmeren en je hoeft ook geen webdesigner te zijn. Zonder kennis van html of css kun je ook een website beginnen, met een zogenaamd content management systeem (cms). Vanuit dit systeem manage jij de volledige website: van design tot inhoud. Het is alleen een kwestie van het vinden Van Het Juiste cms-systeem. En dat is eenvoudiger dan je denkt.

Er zijn inmiddels heel veel cms-systemen ontwikkeld en sommigen daarvan zijn open-source. Dat wil zeggen dat je de broncode kunt bekijken en kunt aanpassen. Maar er zijn ook commerciële systemen waar je betaalt voor een licentie. Het goede nieuws is dat sommige open-source systemen zelfs gratis te gebruiken zijn, zoals WordPress en Joomla. Wat je hiermee kunt doen? Om te beginnen heb je voor het uitgeven van een website een design nodig, de voorkant van de website. Daar kun je zelf uren mee aan de slag gaan, of je kunt een zogenaamd thema downloaden. Daarmee geef je in een paar klikken een compleet nieuw gezicht aan je website. Maar ook aan de achterkant heeft het heel veel voordelen: je kunt heel snel content produceren en die op een mooie manier presenteren. De open-source systemen van tegenwoordig zijn vrij eenvoudig te gebruiken: met je intuïtie kom je echt al een heel eind.

WordPress

Veruit het meest gebruikte cms wereldwijd is WordPress. Kijkend naar de top 10 cms-systemen wereldwijd, staat WordPress heel stevig op plaats één met een marktaandeel van maar liefst 60 procent. En dat is niet gek, want dit cms heeft heel veel voordelen. Je hebt volledige designvrijheid, kunt content eenvoudig optimaliseren voor Google en het is voortdurend in ontwikkeling.

Marktaandeel Wordpress : 60 procent


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Het vinden van het juiste cms

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×