Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Tech startups bij Eurosonic Noorderslag

Hoewel muziek maken een eeuwenoud beroep is, vinden ook in de muziekwereld volop innovaties plaats. Om Startups in deze wereld een kans te geven om hun business nog verder te ontwikkelen, wordt door Buma/Stemra een pitchprogramma georganiseerd. Startups mogen hun concept voorleggen aan een vakjury en de beste startup met de grootste toegevoegde waarde voor gebruikers, fans of artiesten zal de Buma Music Meets Tech Award. Daarbij hoort ook een geldbedrag van 5.000 euro.

Het Buma Music Meets Tech pitchprogramma wordt gehouden tijdens Eurosonic Noorderslag op vrijdag 13 januari 2017. In totaal zijn er 12 startups die deelnemen aan het programma. De concepten worden uiteraard beoordeeld door een deskundige jury die bestaat uit professionals uit de industrie, de media en een internationaal publiek. In de jury zitten onder andere Todd Hansen (Programmadirecteur South by Southwest) en Wim van Limpt (CEO Buma/Stemra).

Start-ups

De deelnemende startups zijn: Currents, Event Gauge, Freedrum, Guts, Kwettr, Play as you like, Plugify, Radio Radar, Record Bird, SoundAppraisal, Tootoot en Vraym.

Onder de deelnemende startups zitten bijzondere, vernieuwende concepten, zoals een tool om de kwaliteit van geluid te meten, een plek om heel eenvoudig artiesten te boeken voor een live evenement en een drumkit die in je broekzak past. Uiteenlopende ideeën en concepten, die allemaal toegevoegde waarde leveren aan de muziekindustrie. Aan onder andere de deskundige jury dus de taak om te beoordelen wiens impact het grootst is. Alle twaalf de startups krijgen vijf minuten de tijd om met hun pitch de jury te overtuigen.

Buma Music meets Tech programma


This post first appeared on DutchCowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &, please read the originial post: here

Share the post

Tech startups bij Eurosonic Noorderslag

×

Subscribe to Dutchcowboys - Marketing, Social Media, Gadgets &

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×