Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

TENTANG SWISSCASH, ACF DAN SIP25

Note : DIPETIK Dari Abangcash.biz

Soalan lazim tentang ACF
1. Apakah ACF?

Produk baru sc, khas utk investor 3 negara iaitu Malaysia, Indonesia, Singapora.

2. Mengapa 3 negara ini yg terlibat dengan ACF?

Sebab 3 negara ini mempunyai paling banyak pelabur sc. Thailand, Hong Kong, Taiwan dan lain-lain negara di dunia tak terlibat.

3. Bagaimana pengiraan untung dalam ACF?

ACF macam EMF, cuma EMF tidak wajib, ACF wajib beli dan auto transfer semua bonus dalam SIP 300%. Baki SIP 300 yg BELUM bayar pun telah dibayar dan auto masuk dalam ACF.

4. Kenapa sc auto transfer semua bonus SIP 300 ke dalam ACF?

Sebab sc dah tutup plan SIP300. Jadi semua duit anda akan duduk 6 bulan dalam ACF. Sambil duduk dalam ACF ia terus berkembang jadi lebih banyak duit. Bulan 6 nanti amik la semua. Sc tak marah.

5. Kenapa sc tak bagi peluang buat pilihan sama ada masuk ACF atau tidak?

Nak buat macam mana, suka hati dia tukar apa pun dia mau, sebab sc diorang punya. Lagipun dalam terma dan syarat sc sebelum setuju invest memang ada kenyataan bahawa sc berhak menukar segala plan investment tanpa notis.

6. Jadi duit dalam SIP300 tak hilang lah dan SC tak tutup atau bungkus macam program HYIP?

Duit anda tak hilang. Malah kena tambah dan lebih cepat dapat duit. Cuma kena tunggu bulan Oktober baru bole keluar semua. Sabar jangan nangissss!!!!....Kalau sc nak tutup dah lama dia tutup. Apa taknya sejak tahun 2005 lagi macam-macam orang kata sc nak tutup. Tapi sampai sekarang sc tetap macam tu juga. Ini menunjukkan sc bertanggung jawab terhadap semua investor yg menyertai mereka.

5. Adakah ACF lebih untung?

Yeee!!!... sebab kalau ikut trend EMF, sebulan naik 1usd. Sekarang EMF dah 3 bulan dia naik 3 usd. Kalau ACF naik ikut trend EMF, lepas 6 bulan nanti harga ACF mungkin naik jadi 6usd. Maknanya kalau ACF anda sekarang ada usd10k, bulan oktober nanti anda ada usd60k. Duit ini nanti boleh jadi duit raya. Sebab bulan oktober nanti anda semua dapat duit 6 kali ganda ( kalau dia naik jadi 6usd 1 share ). Lagi kaya,kaya, dan terus kaya. Sebab anda ada modal yang banyak untuk masuk SIP25.

6. Adakah ACF boleh keluar sepenuhnya selepas bulan Oktober 2007?

Yeee!!!!. Boleh keluar semua sekali jika mahu. Tapi baik jangan keluar semua sebab dijangka ACF dan EMF akan naik sehingga usd20 maksimum dalam tempoh 3 tahun akan datang.Keluar duit untuk perlu sahaja. Atau jadi modal untuk masuk SIP25 yg baru.

7. Kenapa ACF tak boleh keluar sekarang?

Kalau boleh keluar sekarang memang seronok. Tapi memang tak boleh sebab sc perlu selesai 5 masalah berkenaan masalah luaran sc seperti yg terdapat dalam 5 perkara yg disenaraikan sc dalam news updatenya. Kalau bayar sekarang tergelak la penjenayah antarabangsa yg tumpang cuci duit mereka dalam bentuk epoint sc. Sekurang-kurangnya leher mereka tercekek sikit sebab duit diorang sekali jem 6 bulan. Lagipun kalau keluar sekarang bulan oktober nanti tak banyak lak dapat duit raya. Sabar je la duit anda tak hilang. Cuma rasa kekok sikit, sebab dah biasa keluar duit tiap bulan. Bak kata Fadilah Kamsah…dah biasa pakai jam tangan di tangan kiri bila tiba-tiba tukar jam ke tangan kanan rasa janggal pula.

Soalan lazim tentang SIP25


1. Apakah produk investment SIP25?

Ia produk investment baru mengantikan SIP300.

2. Kemana produk SIP300 sebelum ini?

Dah tamat dan tukar dengan SIP25?

3. Apa kelebihan plan SIP25 berbanding SIP300 ?

Kelebihan plan SIP25, membayar pulangan keuntungan kepada pelabur secara tetap 25% sebulan tanpa tempoh matang. Dulu SIP300 membayar berperingkat-peringkat selama 15 bulan. Kesannya 8 bulan baru dapat balik modal (lambat). Dalam SIP25 CEPAT BALIK MODAL ( 4 bulan ). Lepas tu anda kutip untung berterusan tanpa had. Had 15 bulan dihapuskan. Seronoklah orang baru masuk sc sekarang. Apa taknya orang lama bebuku tunggu 8 bulan balik modal, lepas tu 7 bulan baru boleh enjoy. sekarang pula orang baru 4 bulan je seksa, lepas tu enjoy kutip untung sakan tanpa had masa. Tak pe lah dah rezeki orang baru. Kalau orang lama nak juga kenalah keluar modal baru utk invest dalam SIP25. Modal lama biarkan dalam ACF.

4. Bagaimana pelaburan saya dalam SIP300 selepas SIP25 berjalan ?

Anda tak perlu fikir dah SIP300 yg lalu. Ia dah TAMAT. Tapi bukanlah investment anda dalam SC HANGUS semua sekali. Ia masih ada dalam ACF. Tunggu saja bulan Oktober nanti baru anda dapat hasilnya. Sekarang BUKA BUKU BARU SIP25. Kalau nak melabur dalam SIP25 anda kena pakai modal baru. Kalau tak yakin cuba dulu sikit dalam usd1000. Kalau yakin letak terus usd10k. 4 bulan dah balik modal. Lepas tu terus kutip untung. Anda bukan tak tau sc bayar untung macam mana? untung dibayar On time.

5. Bagaimana dengan bonus referal dalam SIP seperti SAP, SRP dan SFP?

Ia tetap berjalan macam biasa dalam plan SIP25 dan tetap dibayar ikut peratus yang sama. Cuma bagi group sales setiap leader yg sedia ada dulu jadi kosong semula, macam baru masuk sc mula-mula dulu. Jadi group sales hanya akan naik semula selepas rakan kongsi yang sedia ada TOP UP untuk menyertai plan SIP25.

6. Kalau saya tak TOP UP SIP25 buat masa ini adakah bonus referal dari investor baru dan lama dalam kumpulan saya yg top up SIP25 akan dapat?

Yeee!!!. Tetap dapat macam biasa. Lesen anda utk dapat bonus referal masa invest usd1030 dulu masih laku.

6. Adakah saya dapat bonus referal dari orang baru dan berapa modal masuk SIP25?

Ye, bonus referal macam biasa dapat. Modal pun macam biasa bagi orang baru usd 1030. Cuma yang lebih seronok orang BARU MASUK sebab dapat merasa duit banyak lebih pantas berbanding orang lama. 25% sebulan…ehhhh sama pula macam STROMBERG.


7. Adakah epoint dalam SIP25 boleh ditebus, jual atau TT macam biasa?

Yeee. Boleh….urusan jual beli epoint jalan macam biasa. Tapi lebih baik pergi TT withdraw ke bank lain selain MBB. Buat masa ni MBB ada EX....sikit. Biasalah nak jaga status. Untuk jangka panjang buka akaun Offshore Bank di Luar negara. Jadi lebih selamat anda simpan duit anda di luar negara sebab tak seorangpun orang Msia tahu berapa banyak duit anda di luar negara. Anda kat Msia macam biasa je. Makan kat Warong, Naik kereta kecik, duduk rumah teres. Tapi bila anda pergi luar negara anda makan di Hotel Mewah, duduk hotel 5 bintang dan dapat merasa percutian mewah. Tak timbul masalah anda kena rompak, ragut, colek kat Msia ni.


SOALAN UMUM

1. Adalah TT withdraw akan berjalan macam biasa?

Yeee!!!! boleh. Cuma duit anda akan dibayar oleh agen sc dalaman. Ia bukan duit yg masuk dari luar negara terus ke Malaysia.

2. Kenapa Maybank tak terima duit TT dari luar negara ?

Sebenarnya Maybank saja yg tak terima TT dari luar negara. Bank lain OK. Mungkin May Bank mempunyai rekod TT masuk duit dari luar negara terlalu banyak sebelum ini. Jadi mungkin BNM bagi amaran kepada MBB supaya berhati-hati. Takut ada penganas atau peminjam wang haram dari luar negara tumpang sekaki guna perkhidmatan MBB.


3. Kenapa tiba-tiba BNM bertindak menyiasat semua TT dari luar negara?
Ia adalah arahan dari Bank Dunia. Bukan suka-suka BNM sekat. BNM dah lama tau tentang sc sejak 2005. Mereka tak sekat pun.

4. Apa tujuan BNM buat kawalan TT dari luar negara?

Tujuan untuk elak penjenayah antarabangsa cuci duit mereka dengan menggunakan kemudahan TT epoint sc. Bukan sc saja yg kena sekat semua sekali investment dlm internet terutama HYIP kena sekat. Sebenarnya BNM dah tau tentang sc sejak tahun 2005 lagi memang tak ada masalah dan genuine. BNM tak kisah pun dengan TT dari sc masuk Msia, sebab sc offshore mutualfund yg sah dari segi undang-undang antarabangsa.

5. Tapi kenapa BNM baru bertindak sekarang?

BNM bertindak sekarang sebab terlalu banyak HYIP tumpang sekaki dengan kemudahan TT dari luar negara. Kalau HYIP tak kacau, kemudahan TT withdraw epoint, mungkin jalan macam biasa. Tapi admin sc sejak awal sudah bersedia menghadapi sebarang kemungkinan seperti yg berlaku sekarang. Sejak akhir tahun 2006 lagi mentor dah bagi tau berkenaan hal ini. Sebab itu mentor umumkan bahawa agen dalaman akan dilantik oleh sc untuk menguruskan hal berkenaan epoint sc. Ini bermakna admin sc telah pun menjangka masalah yg bakal berlaku terhadap sebarang perkembangan yg boleh mengganggu kelancaran investment dalam sc.Mungkin lepas ini ada lagi perubahan yg bakal berlaku. Tapi segalanya bertujuan untuk kepentingan pelabur agar mereka sentiasa berada di atas landasan yg betul.


6. Apa rasionalnya BNM bertindak menyekat semua TT epoint dari money program di internet ?

Pertama adalah untuk menyekat tindakan pengganas mendapat kemudahan kewangan utk mengganas di seluruh dunia. Tahun 2004 dulu pun perkara ini telah berlaku terhadap e-gold. Masa tu semua HYIP yg pakai e-gold untuk bayar bonus tersangkut selama 6 bulan. Masa tu juga semua org yg main HYIP pening kepala. Siapa yg siasat e-gold, FBI. Lepas siasatan FBI selesai semua ok balik sampai hari ini.

Kedua untuk menyekat semua perkembangan HYIP yang banyak menipu pengguna melalui investment dalam internet. Anda pun dah lihat sendiri sekarang akan PENIPUAN HYIP dalam internet. Banyak HYIP dah tutup money program masing-msing. Ada yg masih boleh buka tapi point tak boleh transfer ke BANK. Jadi lepas ni HYIP akan terus bungkus dan tak dapat menipu pengguna. Namun sc tetap jalan dan terus memberi manfaat kepada semua orang seluruh dunia. Jadi manfaatkanlah semua peluang dalam sc selagi ia masih ada.

PENUTUP

Swisscash tak ada apa-apa. Rombakan plan SIP300 menjadi SIP25 bertujuan untuk memberi lebih untung kepada para pelabru sc. Macam-macam orang kata diluar sana tentang sc, itu terpulang kepada mereka. Bagi anda yg telah sedia terlibat melabur dalam sc tak perlu risau. Ingat kembali apa mentor kata" investment dalam sc tiada paksaan dan risiko tanggung sendiri". Jika anda yakin sc boleh membantu anda bebas dari masalah kewangan anda rebutlah peluang ini. Namun jika anda tidak berminat lupakan. Carilah sumber lain yang meyakinkan anda seperti buat FOREX trading dan lain-lain. Janji HALAL dan anda tak kacau orang lain.

Semoga abgcash dapat membantu menjelaskan apa yang kusut dan keliru tentang swisscash.

Sekian abgcash.biz 07 April 07This post first appeared on Reliable And Sustainable Online Investment, please read the originial post: here

Share the post

TENTANG SWISSCASH, ACF DAN SIP25

×

Subscribe to Reliable And Sustainable Online Investment

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×