Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Scrie un mesaj ca listă

Utilizarea de liste a fost întotdeauna o tehnică populară şi eficientă între bloggerii care doresc să scrie conţinut viral - posturi care sunt în mod activ răspândite de la o persoană la alta.

8 motive pentru care mesajele cu liste sunt puternice pentru bloggeri

Articolele cu liste sunt populare, deoarece:

 1. Listele pot fi scanabile (citite): Cititorii online sunt leneşi şi au tendinţa de a scana conţinutul, mai degrabă decât să citească cuvânt cu cuvânt. O listă vă ajută să comunicaţi un număr de puncte repede şi uşor, îi ajută pe cititori să afle dacă articolul respectiv conţine informaţii de interes pentru ei.

 2. Păstrează lista succintă: Anumiţi bloggeri creează o listă incorectă fără un subiect şi tind să o prelungeasă fără rost. Fiecare punct are un început şi sfârşit, întrucât, cu un stil de eseu scris, lista poate fi corectă.

 3. Lista trebuie să fie elegantă: Nu ştiu despre tine, dar când ajung pe un site care este plin de texte inutile, am tendinţa de a ieşi de pe site. Listele trebuie să fie plăcute şi să stimuleze lectura.

 4. Listele să fie complete: În timp ce unii ar putea argumenta că listele sunt idei proaste; atunci când acestea sunt scrise bine, ele sunt la fel de cuprinzătoare ca orice alt stil de scriere.

 5. Listele trebuie să fie convingătoare: Dacă prezinţi un caz rapid cu argumente numeroase într-o listă, atunci lista poate fi destul de convingătoare. Din nou, este vorba de cât de bine este formatată o listă împreună cu un argument convingător.

 6. Listele pot fi uşor de scris: Îmi place să scriu liste, deoarece acestea descompun gândurile mele în piese, ceea ce este bine pentru cititorii mei. Este, de asemenea, bine pentru mine ca scriitor, consider că mă pot exprima mai bine.

 7. Liste virale: Listele pot da "naştere" la o epidemie de idei. Pentru motivele de mai sus, bloggeri şi pasionaţii de social media par să iubească listele de partajare şi, ca urmare, listele pot fi răspândite în jurul Internetului (şi nu numai).

 8. Listele "dizolvă" complicaţiile: Unul din motivele pe care le găsesc la listele puternice, este faptul că acestea pot descompune idei complexe făcând ca lista să fie mai uşor de citit şi de înţeles.

Atenție: Limitează-te la un anumit punct când vine vorba de liste. Ele pot fi incredibil de puternice, dar cititorii pot deveni frustraţi, dacă tot asta prezinţi pe blogul tău.

3 tipuri de liste

Există o varietate de moduri de a include o listă în post-urile blogului tău. Depinde de subiect şi stilul de blog pe care-l construiţi, unele dintre aceste opţiuni ar putea fi potrivite pentru tine:

 1. Post-ul fiind o listă: În acest caz, nu este nimic în post-ul respectiv, cu excepţia listei. Titlul mesajului introduce subiectul, iar lista vorbeşte de la sine. Lista poate fi destul de scurtă şi la obiect.

 2. Listă extinsă: Acesta este modul în care, în general, mă apropii în post-ul respectiv cu o listă. Acest tip de mesaj este similar cu un eseu sau articol, cu excepţia punctelor principale care sunt defalcate într-un format de listă numerotată. În general, există o rubrică pentru fiecare secţiune precum şi un paragraf sau două în fiecare dintre ele.

 3. Listă în termen de mesaje: Conţinutul pe care îl citiţi acum, probabil, ilustrează cel mai bine acest tip. În acest articol, există două liste care reprezintă ideile în mijlocul conţinutului. Într-un sens lista devine un mod de a "rupe" un text în mai multe părţi.

Unii bloggeri anti-listă consideră că este o tehnică suprasolicitată şi o modalitate de a descrie leneşii, dar acest lucru nu este valabil în toate cazurile. Listele în posturi nu se va potrivi cu toate stilurile şi sunt mai greu de utilizate pentru unele bloguri, subiecte. Cu toate acestea, ele sunt un stil util de a contura mesajul atunci când apare oportunitatea.This post first appeared on Cristi Ionita, please read the originial post: here

Share the post

Scrie un mesaj ca listă

×

Subscribe to Cristi Ionita

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×