Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Casele din lemn, tot mai populare în România

Lemnul nu este nicidecum un material necunoscut în construcții, ba dimpotrivă, este unul dintre cele mai vechi astfel de materiale, după piatră. Chiar și în România, lemnul a fost folosit de secole în construcții, de la construcția de adăposturi pentru animale, la casele din satele românești și până la bisericile Din Lemn, foarte apreciate de altfel. Cu toate acestea, lemnul a fost folosit tot mai rar ca și material de construcție pentru casele din ultimele decenii în țara noastră. Oamenii au considerat că pentru a avea o casă care să se ridice la confortul din perioada contemporană, materiale precum cărămida, BCA-ul sau betonul sunt mai actuale.

Ei bine, trebuie spus că lemnul începe să fie din nou „la modă” printre cei care își doresc o casă nouă și tot mai multe firme de construcții de case din lemn există pe piața construcțiilor de case din România. În țările nordice sau în țări precum Elveția, Austria sau Germania, mai ales în zonele unde lemnul este folosit de zeci, poate chiar sute de ani, pentru construcția de case, lemnul a rămas mereu materialul preferat pentru construcția caselor.

În România, ideea de modern și te contemporan nu putea fi asociată de multă lume cu lemnul, și astfel pentru câteva decenii acest material nu a mai fost atât de folosit. Dar în anii din urmă, lemnul este tot mai intens folosit pentru construcția de case, și nu doar pentru acele case de vacanță sau cabane, ci și pentru case în care familiile trăiesc zi de zi.

Românii au redescoperit ceea ce strămoșii lor știau încă de acum câteva decenii sau chiar secole, și anume că o casă din lemn asigură o izolare termică foarte bună indiferent de anotimp, dar și o izloare fonică foarte ridicată. Mai mult decât atât, orice casă din lemn este construită într-un timp mult mai scurt comparativ cu acele case din alte materiale de construcții. Multe lume se ferea de aceste case de lemn datorită faptului că se considera că o astfel de casă nu se poate încadra în peisajul urban sau semi-urban. Dar firmele de construcții de case de lemn contemporane, cum este de exemplu Mobina Construct din Suceava, dispun de acele tehnologii și proiecte prin care o casă de lemn poate fi integrată perfect în orice mediu, asigurând astfel proprietarul că se va putea bucura de toate avantajele oferite de o casă de lemn, dar și de un aspect excelent al casei.

Într-o piață unde concurența este acerbă, firmele de construcții de case din lemn precum Mobina Construct au oferte imbatabile în ceea ce înseamnă prețul unei astfel de case, mai ales dacă ne raportăm la prețul pentru spațiul fiecărei case din lemn. La o simplă privire sau cerere de ofertă de preț, vei putea remarca prețurile considerabil mai mici pentru o astfel de casă de lemn.

Nu mai pierde nici o zi și consultă oferta celor de la Mobina Construct pentru a te bucura cât mai repede de avantajele de a locui într-o casă de lemn.This post first appeared on Cristi Ionita, please read the originial post: here

Share the post

Casele din lemn, tot mai populare în România

×

Subscribe to Cristi Ionita

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×