Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Retargeting in Facebook News Feed: 5 tips

Tip 1: Bied voldoende

Een campagne met een te laag bod komt niet van de grond. Voor campagnes in de News Feed is een relatief hoog bod nodig. Waarom?

  • Vanwege de prominente plek is de CTR ongekend hoog. Concurrentie is dus ook bereid veel te bieden voor deze positie
  • Facebook toont slechts een beperkt aantal advertenties per gebruiker in de News Feed. Het aanbod van 'impressies' is dus beperkt.

Wij adviseren een CPM-bod te doen van tussen de 8 en 15 euro. Dit lijkt wat veel, maar een goede campagne levert ook een CTR van enkele procenten. Het is het dus zeker waard.

Tip 2: Gebruik de inhoud

Jouw Advertentie in de News Feed biedt veel ruimte. Maak daar goed gebruik van. De afbeelding van 200x200 pixels is zeer prominent en niet te missen. Het is verleidelijk om hier voor je logo te kiezen, maar kies voor een afbeelding die meer spreekt. Zo zal een afbeelding van een product al een stuk beter werken. Het bericht van 500 karakters biedt daarnaast ook nog eens mogelijkheden om hier volop van te profiteren.

Tip 3: Vraag om interactie

Als gebruikers op jouw advertentie gaan reageren of gaan 'liken', dan verspreidt de advertentie zich van zelf. Vrienden van deze gebruiker zullen de advertentie dan ook gaan zien, terwijl daar niet voor betaald wordt. Facebook ziet dat dan als virale content. Kies dus ook voor een advertentie die uitdaagt voor interactie. Inspiratie kan je op doen in dit artikel op Frankwatching.

Tip 4: Varieer met je advertentie

Blijf variëren met je advertentie of voeg verschillende advertenties toe aan 1 campagne. Hiermee voorkom je dat gebruikers jouw advertentie of boodschap te vaak zien. Jouw advertenties blijven zo interessant en zo voorkom je irritatie bij je gebruikers.

Tip 5: Combineer Sidebar met News Feed

Uit de eerste Resultaten Blijkt Dat een advertentie in de News Feed versterkend werkt voor de advertenties aan de rechterkant op Facebook. Uit deze resultaten blijkt dat het aantal kliks flink stijgt, terwijl de CPC verder daalt. Maak dus gebruik van deze combinatie.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Retargeting in Facebook News Feed: 5 tips

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×