Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hoe kunnen A/B tests de conversie verhogen bij retargeting?

Wat zijn A/B tests?

Allereerst een korte uitleg van wat A/B tests zijn. Dit is simpel uit te leggen aan de hand van het voorbeeld uit de inleiding. Stel, je hebt een webshop waar je online fruitmanden, gedroogd fruit en andere artikelen in dat genre verkoopt. Om verloren Bezoekers terug te halen naar jouw webshop, besluit je retargeting in te zetten. Maar welke online advertentie moet je precies tonen aan jouw eerdere bezoekers? Kies je voor de lachende vrouw die een appel vasthoudt of ga je voor die charmante man naast een schaal met peren? Tijdens het aanmaken van een retargeting campagne, kan je beide advertenties (van hetzelfde formaat) uploaden en inzetten. Deze Worden dan allebei automatisch at random getoond aan de Eerdere Bezoekers en gelijkmatig verdeeld. Hierdoor kan na verloop van tijd het resultaat bekeken worden.

Hoe meet je het succes?

Als de campagne eenmaal loopt met de verschillende advertenties, kan in de rapportage vergeleken worden welke Het Beste scoort. Hiervoor kijk je naar de CTR en conversie post-click en post-view. Na het vergelijken van de cijfers, kan ervoor gekozen worden om de verliezende versie te vervangen door een nieuwe versie om vervolgens te testen of deze mogelijk nog beter scoort dan de winnende versie uit de vorige test. Door continue te blijven testen, blijf je op zoek naar het beste resultaat. Dit zal ten goede komen van de uiteindelijke conversies. 

Naast het testen van verschillende afbeeldingen, kunnen A/B tests ook ingezet worden voor tekst. Door bij te houden wat de voorkeuren zijn van jouw eerdere bezoekers, leer je de doelgroep steeds beter kennen. De conclusies die getrokken worden uit dit onderzoek naar jouw doelgroep, is zeer waardevolle informatie voor de toekomst. Door A/B tests hebben een aantal klanten van Adcrowd verdubbelingen gezien in de CTR. This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Hoe kunnen A/B tests de conversie verhogen bij retargeting?

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×