Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hoe bereken ik de CPA en ROI van mijn campagne?

Conversie berekenen

Om Het Aantal verdiende euro's concreet terug te zien in de rapportage is het nodig om de variabele _ac.value van de Smart Pixel toe te voegen. Hierdoor kan het orderbedrag van Jouw bezoekers aan de conversie gekoppeld worden. Deze variabele hoeft alleen gevuld te zijn op de bedankpagina. 

In de rapportage kan bekeken worden wat de post-view en post-click Conversies in totaal hebben opgeleverd aan uitgaven in de webshop. Als je de variabele niet inzet, dan kan alleen het aantal conversies getoond worden en niet wat er is uitgegeven.

CPA van retargeting

In de rapportage staan de conversies post-view en post-click. Naast deze kolommen staan ook de bijbehorende aankoopbedragen. Om de CPA post-click en post-view te berekenen, kan er gekeken worden wat de kosten zijn geweest van de campagne. 
De CPA wordt op de volgende manier berekend:

Totale kosten campagne / aantal conversies 

ROI van retargeting

Om de ROI te berekenen deel je de verkoop door de kosten. Als de post-click conversies bijvoorbeeld 1000 euro hebben opgeleverd en daarvoor heb je 100 euro uitgegeven is de ROI 10. Op deze manier kan je ook de post-view conversies berekenen.

4 tips voor het verbeteren van de CPA en ROI

 1. Start met A/B testen van de advertenties
  Als dezelfde creative al een aantal keer is getoond aan jouw doelgroep, valt deze minder op. Het is dus verstandig om meerdere advertenties toe te voegen en deze te optimaliseren door middel van A/B testing.
 2. Optimaliseer je landingspagina's
  Waar belanden jouw bezoekers nadat ze op jouw advertentie hebben geklikt? Een goede landingspagina kan het verschil maken tussen een aankoop doen en weer wegklikken.
 3. Controleer je targeting
  Bereik je jouw doelgroep wel op de juiste manier? Adverteer je op de juiste domeinen? Of in de juiste context? Controleer in je rapportage de resultaten.
  Gebruik je retargeting? Bekijk dan het artikel over ideale opzet van jouw retargetingcampagne.
 4. Pas CPM-bod aan
  Op basis van de CPA kan besloten worden het CPM-bod te verhogen of te verlagen. Als de CPA hoog is, dan kan er bijvoorveeld voor gekozen worden om het CPM-bod iets te verlagen. Andersom kan dit uiteraard ook, als de CPA laag is, dan zou het weleens voordelig kunnen zijn om het CPM-bod te verhogen. 


This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Hoe bereken ik de CPA en ROI van mijn campagne?

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×