Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Instructie voor het aanpassen van Facebook advertenties

Facebook Sidebar: 99 x 72 wordt 254 x 133 pixels

Facebook kondigde al eerder aan de formaten van advertenties op Facebook te herzien en aan te passen. Per 1 september wordt Het Oude Formaat van de Facebook Sidebar dan ook niet meer ondersteund en daardoor niet meer vertoond. Om ervoor te zorgen dat jouw campagne op Facebook nog blijft draaien, is het daarom noodzakelijk dat het oude formaat van 99 x 72 wordt vervangen door het nieuwe formaat van 254 x 133 pixels.

Stap 1: Voeg nieuwe Facebook advertenties toe in nieuw formaat

Ga naar jouw huidige Facebook campagne door deze te selecteren bij Campagnes > Overzicht. Ga vervolgens naar Stap 4: Advertenties en voeg hier de advertenties toe in het nieuwe formaat. 

Stap 2: Haal het oude  formaat uit de campagne 

Door 'Uit de campagne halen' te selecteren bij de oude formaten haal je deze uit de campagne zodat deze niet meer getoond worden.  NB: Verwijder dus het oude formaat van 99 x 72 pixels helemaal uit de campagne om ervoor te zorgen dat jouw campagne blijft draaien.

Stap 3: Pas je bod aan 

Het nieuwe formaat zorgt ervoor dat de Facebook advertenties nog opvallender zijn, maar door de grootte is de ruimte ook schaarser. Er kunnen minder advertenties getoond worden, maar wel wordt verwacht dat de CTR zal stijgen. Advies is om je huidige CPM-bod te verdubbelen.

Formaat Facebook News Feed

Voorlopig blijft het oude formaat van 200 x 200 voor de Facebook News Feed nog wel ondersteund. Het is echter niet mogelijk om nieuwe advertenties met dit formaat toe te voegen, het oude formaat wordt op den duur vervangen door het nieuwe formaat van 600 x 315 pixels. Het voordeel van de nieuwe formaten is dat voor zowel de Sidebar als de News Feed dezelfde afbeelding kan worden gebruikt om zo de consistentie van de gehele campagne te vergroten. Ook zijn de nieuwe afbeeldingen groter en dus opvallender. Advies is daarom om ook voor de Facebook News Feed niet te lang te wachten met het aanpassen van de advertenties.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Instructie voor het aanpassen van Facebook advertenties

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×