Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Val nu nog meer op met Facebook retargeting

Visueel aantrekkelijker 

De aanpassing van de formaten zorgt ervoor dat Facebook advertenties meer in het oog springen door het gebruik van grotere afbeeldingen over de gehele breedte. Waar eerst in de Sidebar een vierkante afbeelding werd getoond, wordt het nu een 'landscape' afbeelding, die tevens flink is gegroeid qua aantal pixels. De advertenties in de Facebook News Feed worden ook groter en in hetzelfde 'landscape'-formaat. Het voordeel van de nieuwe formaten is dat voor zowel de Sidebar als de News Feed dezelfde afbeelding kan worden gebruikt om zo de consistentie van de gehele campagne te vergroten.

Overzicht maten en maximum aantal karakters Facebook advertentie

Facebook Sidebar     Facebook News Feed
254 x 133 pixels 600 x 315 pixels
Titel max. 25 karakters Titel max. 55 karakters
Body tekst max. 90 karakters Body tekst max. 145 karakters
Geen extra bericht Bericht bij adv. max. 500 karakters

A/B tests Facebook advertenties

Het is verstandig om meerdere advertenties toe te voegen wanneer wordt begonnen met retargeting op Facebook. Hierdoor wordt niet steeds dezelfde advertentie getoond aan jouw eerdere bezoekers en hou je de boodschap fris. Met de resultaten uit de rapportage kan gekeken worden welke advertenties op Facebook het beste werken voor jouw doelgroep. 

'Oude' advertenties aanpassen naar nieuwe formaat

De overgang naar het nieuwe formaat heeft ook Tot Gevolg Dat alle advertenties in het oude formaat vanaf 22 augustus niet meer worden ondersteund. Het is dus zaak om zo snel mogelijk aan de slag te gaan met het nieuwe formaat.

CPM-bod aanpassen 

De nieuwe formaten zijn een stuk groter en daardoor opvallender. De toename aan gebruikte ruimte op Facebook heeft wel tot gevolg dat er minder advertenties getoond kunnen worden, maar deze zullen wel beter bekeken worden. Verwacht wordt dat de CTR zal stijgen met deze nieuwe formaten. Advies is om het CPM-bod te verhogen om ervoor te zorgen dat er genoeg impressies worden gewonnen. This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Val nu nog meer op met Facebook retargeting

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×