Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Geotargeting: waarom en wanneer zet je het in?

Dit artikel betreft features die specifiek zijn voor het platform.

Geotargeting inzetten voor fysieke winkels

Geotargeting leent zich uitstekend voor het online promoten van fysieke winkels die niet over het hele land verspreid staan. Een regionale supermarktketen heeft veel meer aan Een Campagne die ook regionaal getoond wordt aan potentiële nieuwe klanten. Een potentiële klant die op 5 Kilometer Afstand Woont, is meer waard dan diegene die op 150 kilometer afstand woont. Het is onwaarschijnlijk dat iemand zo'n eind gaat omrijden voor de dagelijkse boodschappen.

Het kan ook zijn dat een winkel alleen de winkels met een lagere omzet onder de aandacht wil brengen om daar de sales op te krikken. In dat geval kan er op plaats of op regio Worden geadverteerd.

Aankondigingen per regio 

Soms is de informatievoorziening regiogebonden en niet voor iedereen geldig, bijvoorbeeld bij gemeentes. Nieuw parkeerbeleid in Amsterdam? Zet een Campagne op om dit onder de aandacht te brengen van Amsterdammers. Langere openingstijden van de horeca in Maastricht? Stel jouw doelgroep op de hoogte via online advertenties.

Extra promotie entertainment

Een reizende productie als De Parade krijgt over het algemeen al veel media-aandacht, maar wellicht kan het per regio nog extra gepromoot worden. Maar niet alleen een productie als De Parade zou wat kunnen hebben aan geotargeting, denk ook aan circussen en festivals die nog de laatste kaarten willen verkopen. Dit zou ook gecombineerd kunnen worden met een speciale online korting of ander extraatje.

Toepassing geotargeting bij regionale producten

Boerenbedrijven richten zich steeds meer op de (online) verkoop van hun streekproducten. Bij online verkoop is uiteraard heel Nederland een optie, maar bij een winkel aan huis kan geotargeting een optie zijn om de lokale doelgroep aan te sporen om langs te komen. 

Hoe zet je een campagne op?

Bij het opzetten van een targetingcampagne kan er gekozen worden voor contextual of domeintargeting. Bij contextual targeting kies je voor websites die jouw advertenties in een bepaalde context plaatsen, bijvoorbeeld websites die alleen over eten gaan of louter over elektronica. Hierdoor weet je in welke “omgeving” de advertenties te zien zijn. Door contextual targeting te kiezen voor jouw campagne, adverteer je nog specifieker.

Bij domeintargeting kan je zelf een domeinlijst aanleggen waardoor je uitsluitend op deze domeinen te zien bent. Ook kan je kiezen uit bepaalde onderwerpen met de bijbehorende domeinen om je op weg te helpen. Als je een campagne wilt opzetten voor de buitenlandse markt en je kent deze goed qua websites waar je online vertoont zou willen worden, dan is domeintargeting aan te raden. 

Met domeintargeting bereik je de Nederlandse markt op buitenlandse websites. Als je met jouw merk bijvoorbeeld wil adverteren op Turkse nieuwssites, dan bereik je de Nederlandse gebruikers op deze site. Hierdoor target je dus specifieker.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Geotargeting: waarom en wanneer zet je het in?

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×