Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Voordelen van het nieuwe formaat van de Facebook Sidebar

Bigger (and better)

Het Nieuwe Formaat is aanzienlijk groter en hierdoor zijn er veel meer mogelijkheden qua afbeelding. Het oude, vierkante formaat was redelijk beperkend. Het Grotere Formaat zorgt ervoor dat er met meer gedetailleerde afbeeldingen gewerkt kan worden. Daarnaast mag er in de afbeelding tekst staan (maximaal 20 procent van de afbeelding).

Voorbeeld:

Prominenter

Waar er eerst 4 à 5 advertenties getoond werden in de Sidebar, zijn dat er nu nog 1 à 2. Hierdoor is er minder 'strijd' om de aandacht. De 1 à 2 advertenties die er nu vertoond worden zijn beiden prominent aanwezig en lopen visueel in lijn met de News Feed. De beschikbare ruimte wordt door het terugbrengen van het aantal vertoonde advertenties iets schaarser. Het is verstandig een hogere CPM te hanteren met het Nieuwe formaat. Bij eerste tests is gebleken dat de CTR ook flink stijgt door het prominenter worden van de advertentie. Hierdoor zijn de gestegen kosten per 1000 impressies relatief, want er wordt op de advertenties een stuk beter geklikt.

Opvallender

Het mag duidelijk zijn, de Nieuwe Facebook Sidebar springt meer in het oog. Zoals eerder al genoemd is er meer mogelijk met het grotere formaat. Waar er eerst bijvoorbeeld maar één jurkje getoond kon worden, is het nu mogelijk om er drie op een rij te zetten. Vooral voor de retail is de nieuwe Facebook Sidebar een uitgelezen kans om producten te tonen.

Campagnes op elkaar afstemmen

Mocht je zowel een News Feed als een Sidebar campagne willen opzetten, dan kan je deze nu beter op elkaar afstemmen door de nieuwe formaten. Facebook rolt voor Nederland namelijk ook langzaam het Nieuwe Formaat Van de News Feed uit in hetzelfde 'landscape'-formaat als de Facebook Sidebar. This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Voordelen van het nieuwe formaat van de Facebook Sidebar

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×