Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

4 conversiekillers bij retargeting

Doorklikken naar relevante pagina

Jouw advertenties bevatten een boodschap die aan dient te sluiten op een relevante pagina. Jouw Eerdere Bezoekers rekenen er op dat ze doorklikken naar een voor hun relevante pagina die aansluit op de geadverteerde boodschap. Zo is het bijvoorbeeld niet logisch dat een online advertentie doorlinkt naar de homepage als er wordt geadverteerd met “Bekijk nu de laatste aanbiedingen” die op een speciale salespagina te vinden zijn.

Met dynamische advertenties verwijs je automatisch naar de betreffende productpagina en de door jouw bezoekers eerder bekeken producten. Zo hoeven zij niet eerst op via de algemene pagina te zoeken naar het product dat ze eerder hadden bekeken om vervolgens misschien wel af te haken. De inzet van dynamische advertenties kan de conversie verhogen.

Maak geen valse beloftes

Dit lijkt een logisch punt, maar wordt toch vaak vergeten. Maak geen beloftes die je niet waar kunt maken. Zorg dat jouw Eerdere Bezoekers zich niet 'genept' voelen na het doorklikken. Dit kan bijvoorbeeld door te adverteren met 70% korting en dat er op de pagina zelf slechts 1 product te vinden is in die categorie, maar de rest van de producten 'slechts' 20% korting. Kijk ook uit met het te klein of niet goed leesbaar vermelden van een vanaf-prijs. Als niet duidelijk is dat dit het startbedrag is en het mogelijk nog duurder wordt, haken veel van jouw eerdere bezoekers af.

Zorg dat de CTA niet ontbreekt

De advertentie heeft een call-to-action nodig. Als er geen reden gegeven wordt om door te klikken, zal dit ook minder snel worden gedaan. Zorg dus voor een button of een aansprekende tekst waarin wordt opgeroepen om op de advertentie te klikken.

Boodschap is te algemeen

Zorg dat je onderscheidend bent. Denk goed na over Wat Jouw Webshop of website onderscheidend maakt en neem dit mee in de advertentieboodschap. Een advertentie die opvalt, converteert beter. Als je niet duidelijk maakt wat jouw webshop of website onderscheidend maakt, zal de conversie niet snel gemaakt worden. This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

4 conversiekillers bij retargeting

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×