Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

CPM versus CPC: waarom bieden op impressies en niet op kliks

Inzet retargeting

Retargeting wordt door de meeste bedrijven ingezet om top-of-mind te blijven en vooral om verloren bezoekers alsnog te laten converteren voor extra omzet. Het tonen van online advertenties Van Jouw Merk, helpt mee aan de branding van jouw merk. Voor het genereren van meer omzet door de inzet van online advertenties, is het doorklikken uiteraard van belang. Hierdoor lijkt het betalen per klik vaak een goed idee, maar het is vaak zo dat je juist Met Een CPM-bod goedkoper uit bent om de kliks te krijgen. 

CPM versus CPC

Bij het betalen van een cost-per-click weet je niet hoeveel Impressies er voorafgaande aan de klik zijn geweest. Het merendeel van alle impressies die via real-time bidding (RTB) op de advertentiemarkt worden gebracht, worden verkocht op Basis Van Cpm. De platformen die werken met een CPC-model kopen doorgaans hun impressies ook in op basis van CPM. Bij het 'omzetten' van CPM naar CPC, zijn er diverse tussenpersonen waaraan een deel van de opbrengsten heengaat. Alleen de verkoper van de klik weet precies hoeveel impressies er aan de klik voorafgingen. 

Dit is beter te visualiseren met een hypothetisch voorbeeld:
 
Stel, een webshop voor tassen zet retargeting in om verloren bezoekers terug te halen. Ze hebben hier een bedrag van €1,00 CPC voor over.
Aan het retargetingplatform met een CPC-model betalen zij voor elke klik een euro.
Om deze klik te genereren zijn gemiddeld 200 impressies nodig, die voor €1,00 CPM worden ingekocht. De kosten zijn €0,20 CPM voor dezelfde klik. 

Bij een retargetingplatform op basis van CPM-bod houdt de webshop zelf de €0,80 om uit te geven aan meer impressies die weer meer kliks kunnen opleveren.

Transparant over kosten

Bij CPC weet alleen de kant van de verkoper wat het CPM-bod was om de klik te genereren. Bieden op basis van CPM is daarmee veel transparanter. Als adverteerder zit je zelf achter de knoppen en bepaal je zelf wat er maximaal uitgegeven mag worden per 1000 impressies. Met de informatie die je zelf verzamelt over de campagnes kan je verder optimaliseren. This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

CPM versus CPC: waarom bieden op impressies en niet op kliks

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×