Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

5 tips om retargeting in te zetten bij last-minute reisaanbiedingen

Dit artikel is geschreven voor gebruikers van ons platform en voor alle geïnteresseerden in het mogelijke gebruik hiervan. Het bevat informatie over één of enkele features die specifiek zijn voor het platform.

Tip 1: Zet dynamische advertenties in

Met retargeting haal je verloren Bezoekers terug die eerder al op jouw website zijn geweest. Door het gebruik van dynamische advertenties kan retargeting nog specifieker ingezet worden. Zo wordt een banner geserveerd waarin de aangeklikte last-minute getoond wordt en dus niet alleen een banner gerelateerd aan de gehele website of gehele pagina. Door de exacte eerder bekeken reis te kunnen laten zien in een online advertentie, wordt de relevantie voor de bezoeker verhoogd. 

Tip 2: Denk goed na over de levensduur en frequentie

Kies Voor Een korte levensduur bij het instellen van de campagne aangezien de aankoop van last-minutes vaak niet iets is waar mensen meer dan een week of twee weken over nadenken. Wellicht hebben ze zelfs nog korter de tijd om de knoop door te hakken. Stel dus tijdens het aanmaken van een retargetingcampagne een levensduur in voor jouw campagne. 

Daarnaast kan je kiezen voor een hogere frequentie Van Het tonen van de advertentie om gedurende deze korte tijd frequent in het online zichtveld van jouw bezoekers te blijven. 

Tip 3: Verberg advertenties voor geconverteerde bezoekers

Is de reis gekocht? Hotel geboekt? Oftewel, is de bezoekers geconverteerd? Dan zorg je ervoor dat ze de advertentie niet meer zien, zodat het niet storend over kan komen. Dit doe je door segmenten aan te maken, zodat je weet hoe ver de bezoeker in de funnel zit. Zo heb je bijvoorbeeld een segment voor bezoekers van de homepage, bezoekers van de pagina's waarop alle reizen staan, bezoekers die al iets in de winkelwagen hadden geplaatst en bezoekers die de bedankpagina hebben gezien. Het is mogelijk om deze bezoekers uit te sluiten nadat zij iets gekocht hebben. Hierdoor zullen zij zich niet storen aan het zien van het net aangeschafte reisje. 

Tip 4: Wees creatief met de opmaak

Naast het optimaliseren van de relevantie van de banner is uiteraard ook de opmaak belangrijk. Zorg dat het direct duidelijk is van welke reismaatschappij de banner afkomstig is door middel van de plaatsing van het logo. De speciale last-minute aanbieding dient goed leesbaar te zijn en bevat de (gedaalde) prijs en bestemming. 

Qua kleuren kan ingespeeld worden op het seizoen en de bestemming. Zo zijn bij wintersportvakanties blauwtinten toepasselijker dan de geeltinten die je zou verwachten bij banner voor een zonvakantie. Originaliteit wordt gewaardeerd, zorg daarom voor originelere afbeeldingen dan alleen zonnetjes, palmbomen en sneeuwpoppen.

Tip 5: Duidelijke CTA

De call-to-action moet sterk zijn en een 'sense of urgency' bevatten. De bezoeker moet gelijk willen klikken. Maak de call-to-action bij last-minute reisaanbiedingen daarom sterker dan alleen 'bestel nu'. Speel in op de schaarste en de tijdelijkheid van de aanbieding. 

Een uitgebreidere versie van deze blogpost is eerder verschenen als gastblog op TravelNext. Klik hier om deze te bekijken.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

5 tips om retargeting in te zetten bij last-minute reisaanbiedingen

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×