Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Infographic: Meest gebruikte bannerformaten in Nederland 2014

Steeds Meer Adverteerders verdiepen zich in display advertising en laten banners maken voor hun campagnes. Welke formaten banners worden het meeste uitgeserveerd? In deze infographic een overzicht van de Meest Gebruikte Bannerformaten in Nederland.

Verdeling web en Facebook

De meeste vertoningen van banners zijn op het web met ruim tweederde van Het Totale Aantal impressies. Facebook heeft in de kleine twee jaar dat de Facebook Exchange uit bèta kwam al een behoorlijk aandeel weten te genereren. Met de recente aanpassingen in het algoritme waarbij het krijgen van organische impressies moeilijk wordt als merk, zullen nog meer adverteerders gebruik maken van betaalde advertenties op Facebook het komende jaar. 

Follow the leader...board

Het formaat banner dat het meeste is uitgeserveerd is de leaderboard met 728 x 90 pixels. Dit formaat is vaak te vinden aan de bovenkant van websites. Met ruim eenderde Van Het Totale aantal vertoningen is de leaderboard letterlijk en figuurlijk een leader. Ander populair formaat is de medium rectangle met 28% van het totaal. 

Toch blijft het belangrijk om zoveel mogelijk Formaten Toe te voegen voor een geslaagde display campagne. Door meerdere formaten toe te voegen, pak je het volledige bereik van jouw te bereiken doelgroep. De overige formaten zullen naar verwachting meer terrein winnen door de opkomst van mobiele display advertenties. De technologie om mobiele advertenties te monitoren wordt steeds beter en daarmee ook de meetbaarheid van de campagnes.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Infographic: Meest gebruikte bannerformaten in Nederland 2014

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×