Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Verwachtingen retargeting in 2015: meer mobiel en meer mogelijkheden

Meer focus op retargeting op smartphone

De smartphone is niet Meer weg te denken uit het dagelijks leven en is voor veel mensen een kleine persoonlijke computer. Er wordt steeds meer tijd op mobiele telefoons gespendeerd en ook steeds vaker gezocht op producten en diensten via het 'kleine scherm'. Hierdoor wordt het voor adverteerders ook steeds belangrijker om Retargeting ook hier in te zetten.

In een eerder gepubliceerde infographic werden de populairste bannerformaten in Nederland in kaart gebracht. Hier was nog een redelijk klein percentage van het totaal een “overig formaat”. Hier vallen ook de mobiele formaten 320 x 50 en 300 x 50 pixels onder. Naar verwachting zal het percentage mobiele formaten in 2015 groeien en zullen meer adverteerders mobiele formaten toevoegen aan hun campagne.

Betere technologie voor cross-device retargeting

Net als met retargeting op mobiele telefoons, zijn er meer devices om rekening mee te houden als het gaat om retargeting. Veel consumenten wisselen continue tussen hun desktop op het werk, laptop thuis, eigen smartphone en mogelijk zelfs een tablet. Daarmee wordt het steeds belangrijker om iemand op meerdere apparaten te kunnen bereiken. De technologie rondom het meten Van Retargeting op meerdere platformen wordt continue verbeterd en dit zal in 2015 een groot thema zijn bij de grote platformen die retargeting mogelijk maken. 

Meer ondernemingen zetten retargeting in 

Steeds meer marketeers en ondernemers hebben succes door de inzet van retargeting voor hun dienst of product. Ook in 2015 wordt verwacht dat het budget voor retargeting groter zal zijn en dat een groot deel van de marketeers die nog geen gebruik maakt van retargeting dit wel gaat doen. In een recent onderzoek gaf 56% van de marketeers aan die nog geen retargeting in had gezet, dit wel het komende jaar te gaan inzetten.

Adcrowd doet zelf ook een aardige duit in het zakje door afgelopen november haar eigen Webshop App te lanceren voor het webshopplatform SEOshop. Hierbij wordt retargeting zeer gemakkelijk gemaakt voor webshops en is een campagne binnen enkele minuten op te zetten. In 2015 wordt er verder ontwikkelt om retargeting voor meer webshops en hun platformen gemakkelijk inzetbaar te maken. Hierdoor zullen meer ondernemers gebruik kunnen maken van retargeting zonder een extensieve kennis van online marketing en coderen. 

Retargeting op social media

Retargeting is op steeds meer apparaten in te zetten, maar er kan ook op steeds meer social media worden geadverteerd. Adverteren op Instagram, Twitter, Facebook en Pinterest zal steeds belangrijker worden en steeds meer geïntegreerd bij deze kanalen. Nog niet alle mogelijkheden worden al aangeboden in Nederland, maar dit zal niet lang zo zijn. Er kan al gebruik gemaakt worden van Facebook retargeting om zichtbaar te zijn in de News Feed of de Sidebar van jouw eerdere bezoekers. Dit zal in 2015 naar verwachting nog meer groeien.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Verwachtingen retargeting in 2015: meer mobiel en meer mogelijkheden

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×