Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Retargeting in 2015: zó begin je het jaar goed

 Vooral ondernemers in de e-commerce hebben een (hopelijk) drukke en vruchtbare periode achter de rug. Het kan lijken dat de inzet van retargeting minder belangrijk is in de overwegend rustigere maand januari, maar niets is minder waar. In dit artikel enkele tips om 2015 Goed af te trappen.

Sale!

Tweede Kerstdag is de aftrap van de grootste sale bij alle (online) winkels. Voor de consumenten die nog niet alles wat hun hartje begeerde onder de Kerstboom hadden gevonden de ideale tijd om nog eens flink in te slaan. Eigenaren van webshops zullen de oude voorraad in de uitverkoop doen om plaats te Maken voor het nieuwe seizoen. Een ideaal moment om vooral retargeting in te zetten om extra in beeld te blijven bij de Bezoekers die eerder jouw website hebben bezocht. Met het grote aanbod aan afgeprijsde artikelen en de rondneuzende bezoekers, is het verstandig in het zicht te blijven. 

Segmenteer jouw bezoekers en verhoog het CPM-bod voor bezoekers die al iets in de winkelwagen hadden gestopt. Als je gebruikmaakt van dynamische Advertenties kan je ervoor kiezen om ook de van/voor-prijs te tonen in de advertenties. Vooral bij hoge kortingen kan dit een extra trigger zijn om toch te converteren.

Meer beschikbare advertentieruimte

Tijdens de Feestdagen Wordt er meer geadverteerd en extra ingezet op het converteren van bezoekers naar betalende klanten. Doordat er meer behoefte is aan beschikbare ruimte wordt deze ook kostbaarder. Na de speciale campagnes rond de feestdagen wordt het rustiger en hierdoor kunnen de CPM-biedingen verlaagd worden in vergelijking tot de maand december. Maak dus vooral in januari ook gebruik van retargeting. 

Denk aan de mobiele gebruikers

In de koude wintermaanden winkelt men ook graag online vanaf de warme bank. Dit wordt steeds vaker gedaan via smartphones en tablets. Vergeet dus vooral niet om voor jouw mobiele klanten advertenties aan te maken en jouw website of webshop goed leesbaar en overzichtelijk te maken. Zorg dat het design van jouw website responsive is en dat de betaling soepel kan verlopen. This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Retargeting in 2015: zó begin je het jaar goed

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×