Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Retargeting pixel: hoe werkt het en hoe gebruik je het?

Dit artikel betreft features die specifiek zijn voor het platform.

Werking Smart Pixel

Elke account heeft haar eigen unieke Smart Pixel die te vinden is onder Segment > Smart Pixel na inloggen. Het is een stukje code geschreven in Javascript waarmee eerdere bezoekers herkend kunnen worden en in segmenten geplaatst kunnen worden. De pixel is nodig om überhaupt gebruik te kunnen maken van retargeting. Het is wel mogelijk zonder de pixel gebruik te maken van targeting, aangezien bij targeting nieuwe potentials worden benaderd met advertenties en niet de eerdere bezoekers. 

De Smart Pixel kan het beste in de footer van de websites geplaatst worden waarvoor retargeting ingezet dient te worden. Zo zorg je ervoor dat deze op alle pagina's te vinden is. Het kan zijn dat bezoekers niet via de homepage binnenkomen en je zo de kans misloopt om ze te 'vangen' in een segment. Ook kan je door de Smart Pixel op alle pagina's te plaatsen zeer specifieke segmenten aanmaken.

Segmenteren

Na plaatsing maakt de Smart Pixel automatisch het segment 'Alle bezoekers' aan. Indien gewenst, kunnen meerdere segmenten aangemaakt worden om de bezoekers te onderscheiden en op Een Andere manier te kunnen benaderen. Maak bijvoorbeeld een segment aan voor de bezoekers van de winkelwagen die nog niet hebben afgerekend om deze opnieuw te benaderen met een advertentie met een speciale kortingscode om ze over te halen de aankoop te voltooien. Niet elke bezoeker is hetzelfde en door te segmenteren, kan je verschillende bezoekers op een andere manier benaderen. 

Lees voor een how-to over het aanmaken van segmenten dit artikel.

Segmenteren met HTML-code

Mocht je een website hebben waarvan de URL niet verandert als er een andere pagina wordt bezocht, dan kan je segmenten aanmaken door middel van het plaatsen van een HTML-code. In een andere blogpost staat een uitgebreide uitleg hierover.

Het is ook mogelijk om bijvoorbeeld voor de ontvangen van jouw nieuwsbrief een apart segment aan te maken, zodat je deze opnieuw kan benaderen met een advertentie. Of dat je de retargeting pixel in de handtekening zet van jouw e-mail. De manier waarop je dit doet, vind je hier.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Retargeting pixel: hoe werkt het en hoe gebruik je het?

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×