Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Content retargeting: wat is het en hoe zet je het in?

Dit artikel betreft features die specifiek zijn voor het platform.

Wat is content retargeting?

Door Retargeting in te zetten voor jouw content benader je Verloren Bezoekers opnieuw waarvan je weet dat ze op een bepaalde pagina zijn geland. Ze zijn bijvoorbeeld op de pagina geland waarop een whitepaper of e-book te downloaden is, maar hebben deze nog niet gedownload. Wellicht hadden ze wel de intentie de content te lezen, maar kwam het niet uit om op dat moment te converteren. 

Content retargeting kan zo werken als geheugensteuntje en extra trigger om deze Verloren Bezoekers toch te converteren. Vooral voor bedrijven die diensten aanbieden en klanten willen overtuigen van expertise en de eerder behaalde resultaten hebben profijt van content retargeting. De advertentie laat je bijvoorbeeld doorklikken naar jouw meest waardevolle content om zo de klanten binnen te halen. Vergeet vooral niet een goede call-to-action prominent op deze pagina te zetten.

Hoe zet je content retargeting in?

Om retargeting voor bepaalde of richting bepaalde content in te zetten, is het handig om gebruik te maken van segmenten. Zo weet je dat je de juiste verloren bezoekers te pakken hebt. In het onderstaande voorbeeld zie je hoe je een segment aanmaakt voor een pagina waarop een whitepaper staat. Hier ga ik er vanuit dat in de URL gesproken wordt over een whitepaper en zo de bezoekers te herkennen zijn. 

Vervolgens maak ik ook een segment aan voor de bezoekers die al geconverteerd zijn, dus diegenen die de whitepaper gedownload hebben. Deze bezoekers landen op een bedankpagina en kunnen zo herkend en uitgesloten worden. Tijdens het aanmaken van de campagne zet ik dit segment op 'filter uit'. 

Bezoekers die op de pagina van de whitepaper landen, belanden in het segment en kunnen zo benaderd worden met een creatieve advertentie om ze te doen terugkeren. Voor bezoekers van bijvoorbeeld de homepage kan de content ook gebruikt worden als landingspagina. Na het klikken op de advertentie belanden zij ook in het segment voor de whitepaper. Door kwalitatief hoogstaande content probeer je zo alle verloren bezoekers te overtuigen van jouw expertise. 

Door de inhoud van de advertentie en het feit dat veel mensen Facebook ook gebruiken om nieuws en interessante artikelen te lezen, leent content retargeting zich ook goed voor Facebook. Deel bijvoorbeeld in de advertentie een goede tip die in de whitepaper te vinden is of probeer op een andere manier jouw Verloren Bezoekers Opnieuw te laten klikken.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Content retargeting: wat is het en hoe zet je het in?

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×