Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Voordelen van grotere formaten Facebook

Groot en groter

Het mag duidelijk Zijn, de afbeeldingen zijn significant groter geworden. De advertentie in de Facebook Sidebar ging van 99 x 72 pixels naar 254 x 133. De News Feed advertentie werd vergroot van 200 x 200 pixels naar 600 x 315. 

Vooral het oude formaat advertentie van de Facebook Sidebar was redelijk beperkend qua afbeelding. Afbeeldingen werden al snel onduidelijk en producten konden minder goed getoond worden. Het Nieuwe Formaat biedt, zeker voor retail, een stuk meer mogelijkheden qua ruimte. Waar er eerst met moeite bijvoorbeeld een enkele jurk getoond kon worden, passen er nu met gemak drie op een rij. 

Het aantal karakters dat per advertentie gebruikt kon worden, is voor beide formaten gelijk gebleven. Voor Advertenties in de News Feed werd al geëist dat zij maximaal 20 procent tekst in de afbeelding zelf mogen bevatten. Deze regel geldt nu ook voor de Facebook Sidebar.

Prominentere plek

De nieuwe formaten Facebook-advertenties lopen meer in lijn met de andere berichten op de News Feed en ook met elkaar. Campagnes in zowel de Sidebar als News Feed zijn beter op elkaar af te stemmen door de overeenkomende 'landscape'-formaten.
Eerst werden er 4 à 5 advertenties getoond in de Sidebar en dit is teruggebracht naar nog 1 à 2. Hierdoor hoeven de advertenties die getoond worden in de Sidebar minder onderlinge strijd te voeren voor de aandacht van de gebruiker. De 1 à 2 advertenties die er nu vertoond worden zijn beiden prominent aanwezig en lopen visueel in lijn met de News Feed.

De beschikbare ruimte wordt door het terugbrengen van het aantal vertoonde advertenties iets schaarser. Zo zijn er ook minder impressies beschikbaar op de Facebook News Feed. Een campagne wordt maximaal tweemaal getoond aan de gebruiker. Dit aantal wordt verhoogd tot 4 als diegene de bijbehorende Facebook-pagina heeft geliked. 

Betere CTR

Het is verstandig een hogere CPM te hanteren met het nieuwe formaat. Bij eerste tests is gebleken dat de CTR ook flink stijgt door het prominenter worden van de advertentie. Hierdoor zijn de gestegen kosten per 1000 impressies relatief, want er wordt op de advertenties een stuk beter geklikt. Voor de Facebook Sidebar wordt een CPM-bod van 2 – 6 euro geadviseerd en voor de News Feed is dit 10 – 18 euro. This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Voordelen van grotere formaten Facebook

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×