Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hoe maak je een goede afbeelding voor Facebook retargeting?

Formaten Facebook advertenties

Een goed begin is het halve werk, dus laten we beginnen bij de correcte formaten van de afbeeldingen. Voor de Facebook News Feed is dit 600 x 315 pixels en voor de Facebook Sidebar 254 x 133 pixels. Genoeg ruimte dus om er een mooie, sprekende visual van te maken voor zowel de News Feed als de Sidebar.

Tips voor jouw advertentie op Facebook

Er Zijn Een Aantal Richtlijnen waar adverteerders zich aan moeten houden om te kunnen adverteren op Facebook. Zo mag slechts maximaal 20 procent van de afbeelding bestaan uit tekst. Het plaatsen van een interessante quote, de belangrijkste KPI, kortingscode etc. is dus gebonden aan een maximum. Denk dus goed na over wat er in de afbeelding moet staan en wat er ook in de tekst boven en onder de afbeelding kan staan. 

Het beeld zelf dient ook aan Een Aantal richtlijnen te voldoen. Afbeeldingen die té sexy of gedurfd zijn, worden afgekeurd door Facebook. 'Sex sells' uiteraard, maar niet op Facebook. Daarnaast mogen niet alle type producten worden afgebeeld in advertenties, zoals bijvoorbeeld alcohol. Kijk voor een volledige lijst over de regels voor het adverteren op Facebook hier.

Denk bij het maken van een advertentie ook na over hoe Facebook er zelf uitziet. De achtergrond is overheersend wit en lichtgrijs met blauwe accenten. Een afbeelding met vooral deze kleuren zou weleens kunnen wegvallen in de achtergrond en daarmee niet de aandacht grijpen van jouw verloren bezoekers. 

Tools voor de perfecte afbeelding

Er Zijn Een groot aantal tools beschikbaar om zelf een prachtige afbeelding in elkaar te zetten. Hieronder een lijstje van handige (en gratis) tools om zelf aan de slag te gaan.

  • Canva
  • Awesome Screenshot 
  • Pixlr-o-matic 
  • iPiccy

Mocht er vanuit jouw website of webshop niet genoeg beeldmateriaal zijn om mee te werken, dan is het altijd handig om foto's van gespecialiseerde websites te halen. Deze stockfoto's kunnen behoorlijk in de papieren lopen, maar hieronder Zijn Een Aantal handige websites waar de foto's (grotendeels) gratis zijn.

  • Death to Stockphoto
  • IMcreator
  • Unprofound 
  • Pattern Pictures 


This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Hoe maak je een goede afbeelding voor Facebook retargeting?

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×