Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Webshop tips: Opzet klantenservice voor kleine webshops

Duidelijke contactinformatie website

Naast dat het wettelijk verplicht is om voldoende contactgegevens op Jouw webshop te zetten, is het ook een handige manier voor jouw klanten om te weten hoe ze jou het beste kunnen bereiken. Plaats een duidelijk tabje 'Contact' op jouw pagina en zet hier de belangrijkste kanalen neer. 

Verdeel de e-mails in mate van belangrijkheid

Wat kan helpen om de urgentie van de e-mails uit elkaar te houden, is door verschillende e-mailadressen te gebruiken. Welke mails Zijn het belangrijkste om direct te beantwoorden en in welke categorie vallen deze? Algemene vragen kunnen bijvoorbeeld naar [email protected], maar vragen over levering van producten, kunnen beter naar een ander adres. Klanten die al een tijd op hun bestelling wachten, wachten liever niet ook nog een aantal werkdagen op antwoord. Geef altijd de optie Van Een e-mailadres, deze vorm van communicatie heeft voor velen de voorkeur.

Tijdsduur duidelijk maken

Manage ook de verwachtingen bij de contactgegevens. Zet neer in welk tijdsbestek de e-mails beantwoord zullen worden en hou je hier ook aan. Het is minder erg dat het 40 uur duurt als er staat dat alle e-mails binnen 48 uur worden afgehandeld. Als dit er niet bijstaat, Kan Het lijken alsof de e-mail niet is aangekomen of wordt genegeerd. Deze tijdsduur is ook belangrijk voor andere kanalen.

Telefoon of niet?

Sommige vragen zijn sneller beantwoord via de telefoon. Ook kan het zijn dat je zelf de voorkeur geeft Aan Het afhandelen van vragen via de telefoon en Dan Ook graag de optie op de website zet. Zet de tijden dat je bereikbaar bent via het nummer ernaast, zo voorkom je dat jouw klanten raar opkijken omdat je niet opneemt. Om te voorkomen dat er buiten de tijden nog gebeld wordt, kan je gebruikmaken van een apart mobiel nummer op een andere (goedkope) telefoon. Deze kan je dan ook uitzetten buiten de tijden waarop je bereikbaar bent. 

Social media

Social media is voor veel consumenten een nieuwe standaardmanier geworden om met de klantenservice van een bedrijf in contact te komen. Een tweet is snel gestuurd en een bericht op Facebook plaats je gemakkelijk tussen de bedrijven door. Door het openbare karakter van social media zijn de berichten openbaar en is het ook zaak voor bedrijven om hier snel op te reageren. Het is een gemakkelijke manier om ook hier klantenservice te bieden, maar reageer dus wel tijdig en netjes, anders werkt het averechts voor jouw webshop.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Webshop tips: Opzet klantenservice voor kleine webshops

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×