Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Haal het maximale uit je conversierapportage

Conversies meten

Begin bij het begin: zorg dat je Conversies in Adcrowd worden gemeten. Gebruikers van de Webshop App maken automatisch gebruik van conversies (als de segmenten goed zijn ingesteld). Gebruikers van het Platform dienen een segment als conversie te tellen. Meer informatie over conversies meten vind je hier op ons blog.

Conversiewaarde

Elke conversie kan een andere waarde hebben. Verkoop je een product van €10 of van €1000? Deze waarde wil je terugvinden in je rapportage. Hiervoor maak je gebruik van de variabele '_ac.value' in de Smart Pixel. Deze variabele vul je op de bedankpagina met het orderbedrag. Op andere pagina's kan je deze variabele leeg laten.

Order-id

Om conversies nog beter te kunnen koppelen met je eigen systeem, is het raadzaam om ook de variabele '_ac.order' te vullen in de Smart Pixel. Deze variabele kan aan de Smart Pixel toegevoegd worden op de bedankpagina. Laat hier dynamisch het ID van de order plaatsen. Zo weet je exact welke order in jouw systeem is gegenereerd door Adcrowd.

Post-view en post-click

Er zijn twee verschillende type conversies om te meten: post-view conversies en post-click conversies. Het is interessant om beide conversies te meten. Er is echter een belangrijk verschil tussen deze conversies. Post-view converise worden Gerealiseerd Door Gebruikers die je banner hebben gezien, er niet op hebben geklikt, maar wel binnen 14 dagen zijn geconverteerd op je site. Post-click conversies zijn gerealiseerd door gebruikers die op je advertentie hebben geklikt en vervolgens binnen 30 dagen zijn geconverteerd op je site.

Tijd van conversie

De conversierapportage laat informatie per conversie zien. Zo kan je zien welke campagne en advertentie de conversie tot stand heeft gebracht. Maar hier vind je ook de conversiewaarde, het order-id en het type conversie terug. Interessant om te beoordelen zijn ook Het Tijdstip Van de conversie en het tijdstip van de impressie. Het tijdstip van de impressie is het tijdstip waarop de gebruiker de advertentie heeft gezien/geklikt, waarna de conversie heeft plaatsgevonden. Zeker bij post-view conversie is het beoordelen van deze 2 tijdstippen interessant. Hoe dichter de tijdstippen bij elkaar liggen, hoe groter de relatie zal zijn tussen de impressies en de conversie.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Haal het maximale uit je conversierapportage

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×