Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Hoe kan je advertenties op Facebook A/B testen in de Webshop App?

Hoe maak ik meerdere advertenties aan?

In de Webshop App kan je gemakkelijk een campagne op Facebook starten door op 'Starten' te klikken op jouw eigen persoonlijke dashboard. Maar hoe voeg je meerdere advertenties toe aan de bestaande Facebook News Feed en/of Sidebar campagne? 

Kies hiervoor voor 'Bewerken' van de al actieve campagne. Hierna verschijnt het scherm met de eerder aangemaakte Facebook-advertentie. Kies vervolgens voor 'Advertentie toevoegen'. 

Op deze manier kan je meerdere advertenties toevoegen en testen welke afbeeldingen en teksten Het Beste werken Voor Jouw Webshop. De advertenties worden automatisch verdeeld getoond aan de verloren bezoekers, hiervoor hoef je zelf niets in te stellen. Het wordt dus eerlijk verdeeld.

Waarom A/B testen?

Vooral bij de Facebook News Feed is er ruimte voor veel tekst, maar werkt dit ook het beste Voor Jouw webshop? Is een korte, krachtige tekst wellicht beter voor jouw doelgroep? Of willen ze juist meer uitleg en klikken ze daarom sneller verder? 

Daarnaast kan je verschillende afbeeldingen testen. Werkt een foto van een aantal van de populaire producten het beste? Of is het logo plus een ander beeld het beste? Welke kleuren spreken het meeste aan? 

Denk ook eens aan kortingscodes die je kan verwerken in de tekst om tijdelijke acties te promoten of kondig de sale aan in je advertentie. Let er wel op dat je de advertentie wist zodra de actie of sale voorbij is om teleurgestelde klanten te voorkomen.

Door advertenties met een slechte CTR uit jouw campagne te filteren, houdt je alleen de topadvertenties over die Werken Voor Jouw webshop. Hierdoor zal de CTR en daardoor ook zeer waarschijnlijk de omzet stijgen.

Tips voor advertenties op Facebook

Uiteraard zijn er een aantal richtlijnen voor het adverteren op Facebook en is niet alles toegestaan. Zo mag je slechts 20 procent tekst hebben in de afbeelding zelf. Let hier goed op, want anders wordt de advertentie afgekeurd. Mocht je een lingeriemerk hebben of een sportmerk of iets anders verkopen in de webshop waarbij schaars geklede modellen eerder regel zijn dan uitzondering, zorg dan dat deze niet te 'bloot' zijn voor de advertentie op Facebook. Facebook heeft liever niet teveel provocatieve of suggestieve advertenties en kan om deze reden de advertentie ook afkeuren. In een eerder geschreven blogpost vind je alle richtlijnen voor Facebook (en het web).This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Hoe kan je advertenties op Facebook A/B testen in de Webshop App?

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×