Get Even More Visitors To Your Blog, Upgrade To A Business Listing >>

Segmenteren met reguliere expressies: 3 voorbeelden

In onderstaande afbeelding zie je dat je verschillende mogelijkheden hebt. Je kan kiezen voor 'Bevat', 'Komt precies overeen met', 'Begint met', 'Eindigt met' en 'Reguliere expressies'. Nu zullen de eerste vier opties voor zich spreken. In dit artikel meer uitleg over Het Gebruik Van Reguliere expressies.

In de meeste gevallen heb je geen reguliere expressie nodig voor de opbouw van de segmenten en kan je bijvoorbeeld voldoen met 'bevat'. Hieronder vind je 3 voorbeelden wanneer het Gebruik Van Reguliere expressies nuttig zijn.

Pagina eindigt op .htm of .html
Als je bezoekers wilt segmenteren die pagina's bezoeken die eindigen op .htm of .html, kan je 2 verschillende segmenten hiervoor aanmaken. De eerste eindigt op .htm en het andere segment eindigt op .html. Met onderstaande reguliere expressie kan je dit oplossen in 1 segment.

.+\.html?

Pagina bevat 'samsung', 'apple' of 'sony'
Vergelijkbaar met het vorige voorbeeld, kan je hiervoor aparte segmenten aanmaken. Eenvoudiger is om één segment te maken met een reguliere expressie:

.*(samsung|apple|sony).*\.html?

Productpagina op verschillende niveau's
Soms is de productpagina niet altijd goed te onderscheiden en kan de opbouw verschillen. Bijvoorbeeld als de URL-opbouw http://www.example.com/category/productx.html kan zijn, maar ook http://www.example.com/category/subcategory/productx.html. In dit geval wil je alle bezoekers segmenteren die een pagina bezoeken die eindigt op .html en waar 1 of 2 mappen in zitten.

^\/([^\/]+\/)+[^\/]+\.html?

Reguliere expressie laten maken?
Ondanks dat reguliere expressies erg handig zijn om mee te werken, is het niet altijd makkelijk om deze zelf te maken. Mocht je nou aan bovenstaande voorbeelden niet genoeg hebben, dan kan je gebruik maken van een externe dienst als GetRegex. Voor $15 maken zij een reguliere expressie op maat voor je, die je kan gebruiken binnen Adcrowd.This post first appeared on Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform, please read the originial post: here

Share the post

Segmenteren met reguliere expressies: 3 voorbeelden

×

Subscribe to Adcrowd Blog | Adcrowd - Jouw Retargeting Platform

Get updates delivered right to your inbox!

Thank you for your subscription

×